Після ракетного удару збільшилась кількість вінничан, які поїхали до Польщі

Новини Вінниці / Після ракетного удару збільшилась кількість вінничан, які поїхали до Польщі

На варшавські вокзали в останні дні знову почало прибувати більше українських біженців. Місцеві волонтери відмічають, що частіше приїжджають з Маріуполя та Вінниці.

Про це повідомила директор Каміліанської місії соціальної допомоги Адріана Поровська. У соціальних мережах вона розмістила повідомлення із закликом про допомогу з водою та продовольством, пише Польське радіо.

«Людей на вокзалах останніми днями стає більше. Волонтери б'ють на сполох, що зараз приїжджають Маріуполь та Вінниця. Люди голодні та втомлені», — написала Адріана Поровська.

Від свого імені та від імені волонтерів, які щодня допомагають біженцям із самого початку війни в Україні, вона звернулася до поляків, зазначивши, що без підтримки звичайних громадян допомагати буде важко. За її словами, насамперед потрібна вода та сухпайки, які люди, які проїжджають транзитом через польську столицю, могли б взяти із собою.

«Наближається спека, потрібна вода та їжа в подальшу дорогу. Ми тут 24 години на добу, якби ви були поряд», — звернулася Поровська до варшав'ян, додавши, що все це можна доставити, наприклад, до пункту Центрального залізничного вокзалу.

За повідомленням Прикордонної служби Польщі, 17 липня з України до Польщі прибуло 25 тисяч осіб, а з Польщі до України повернулося 29,3 тисяч осіб. З початку війни до Польщі з України приїхало майже п'ять мільйонів людей, а в Україну повернулося 2 мільйони 933 тисячі людей.

Олег Верлан

19 липня, 2022