Після перемоги над «Кривбасом» вінницька «Нива» вийшла до 1/8 Кубку України

Новини Вінниці / Після перемоги над «Кривбасом» вінницька «Нива» вийшла до 1/8 Кубку України

На виїзді у Кривому Розі футболісти вінницької «Ниви» здолали «Кривбас». Рахунок 0:1. Завдяки цьому вінничани вийшли до стадії 1/16 Кубку України, де з високою долею вірогідності можуть на власному майданчику зіграти з клубом з Прем’єр-ліги.

На виїзді у Кривому Розі 30 вересня футболісти вінницької «Ниви» здолали «Кривбас». Рахунок 0:1. Завдяки цьому вінничани вийшли до стадії 1/16 Кубку України, де з високою долею вірогідності можуть на власному майданчику зіграти з клубом з Прем’єр-ліги.

Як нагадує сайт вболівальників клубу, букмекери не надто вірили у «Ниву» перед матчем, адже на перемогу «Кривбасу» поставили коефіціент 1.67, перемогу «Ниви» оцінили в 6.03, а нічийний результат спрогнозували з позначкою в 3.26 пунктів.

Слід зазначити, що через дощ поле залишалося занадто вологим, що вплинуло на малюнок гри. Господарі поля почали матч дуже потужно, тривалий час «Нива» не могла буквально перейти центр поля. Вінничани намагалися грати через короткий і середній пас, а не банально виносити м’яч подалі.

В другій половині першого тайму «нивівці» почали демонструвати комбінаційну гру і на чужій половині поля. Щоправда, у завершальній стадії не все виходило. Як зазначають у пресслужбі «Ниви», у дебюті другого тайму Загорулько і Пастушенко протягом хвилини серйозно потурбували воротаря «Кривбасу» Злотара. «Нива» не збиралася відсиджуватися в обороні і свій шанс попереду також активно шукала. «Кривбас» у відповідь забив гол зусиллями Ярового та Чернія, але він не був зарахований через офсайд. Щоправда, надалі господарям і далі не вдавалося зв’язати в атаці й два паси, що змусило тренера вдатися до серії замін.

«Нива» ж явно зловила кураж і не тільки агресивно та в межах правил, діяла в обороні, а й продовжувала тікати в контратаки. Одна з них призвела до голу. Браславський втік від захисників, отримав вертикальний пас з глибини і холоднокровно пробив повз Злотара в дальній нижній кут. 0:1!

У час, що залишився, господарі спромоглися пробити у перекладину, а ще від голу «Ниву» врятував Олександр Калітов. Головою він виніс м’яч із порожніх воріт. В інших «забійних» моментах м’яч або не хотів летіти у ворота вінничан, або на місці опинявся воротар Іван Карабін.

Отже, «Нива» пройшла три кубкових раунди і має шанс зіграти з представником Прем’єр-ліги на власному полі!

Макс Мельник

1 жовтня, 2020