Після багаторічної дискусії: у Вінниці поблизу ринку «Привокзального» встановили світлофор

Новини Вінниці / Після багаторічної дискусії: у Вінниці поблизу ринку «Привокзального» встановили світлофор

У Вінниці на переході до ринку «Привокзальний» встановили світлофор. Незабаром він запрацює. Вже влаштували стійки, дорожні знаки з додатковою підсвіткою проїзної частини та змонтували обладнання: світлофори, контролер, лінії зв’язку. Залишилось вирішити питання з подачею електроенергії та підключити об’єкт до живлення.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Зазначимо, рух вулицею Привокзальною тут завжди занадто жвавий. Дискусія щодо світлофору виникла давно. Серед вінничан було чимало прихильників його встановлення. Особливо ті, хто переходив вулиці між автіками. Натомість частина містян казала, що світлофор лише збільшить затори. Фахівці зважили всі «за» та «проти». Результат незабаром можна буде побачити…  

Очільник громади зауважив, що новий світлофор передбачає декілька варіантів регулювання – залежно від часу доби. Можна врахувати навіть дні тижня. З 7-ої ранку до 19-ї години вечора світлофор працюватиме у звичному режимі. Решту доби – «за вимогою» пішоходів. А з опівночі до 07:00 – у режимі «жовтого миготіння».

За попередніми розрахунками, тривалість циклу світлофора буде 60 секунд: транспортна фаза – 42 с та пішохідна - 18 с.

«Це покращить рух транспорту на цій досить завантажений ділянці - особливо в години роботи ринків. Через «безкінечні потоки» людей на переході тут скупчувались автівки. Тепер і пішоходи почуватимуть себе безпечніше, і водії не будуть стояти в заторах», - наголосив Сергій Моргунов.

Новини Вінниці / Після багаторічної дискусії: у Вінниці поблизу ринку «Привокзального» встановили світлофор
Олег Верлан

1 липня, 2022