Підписи зібрали. У Вінницькій облраді мають скликати «антиаваківську» позачергову сесію

Новини Вінниці / Підписи зібрали. У Вінницькій облраді мають скликати «антиаваківську» позачергову сесію

Депутати Вінницької облради за практично добу зібрали необхідні 28 підписів для скликання позачергової сесії. Судячи з поспіху ініціаторів, її проведуть в один з «найближчих» робочих днів.

Депутати Вінницької облради за практично добу зібрали необхідні 28 підписів для скликання позачергової сесії. Судячи з поспіху ініціаторів, її проведуть в один з «найближчих» робочих днів.

Нагадаємо, після того, як 5 березня близько півсотні активістів «партії пенсіонерів», руху «Визволення» та інших організацій пікетували будівлю облради, кілька депутатів від «Свободи» зажадали від в.о. голови облради Ігоря Хміля скликання позачергової сесії.

Ініціатори того, щоб зібрати колег, на порядок денний хочуть винести звернення до центральних органів влади про негайну відставку міністра МВС А. Авакова, якого вважають «винним» в силовому розгоні наметового містечка 3 березня в Києві, а також щодо створення антикорупційного суду, зміну виборчого законодавства, прийняття закону «Про імпічмент президенту» і скасування депутатської недоторканності.

Оскільки законом не передбачена можливість для заступника голови облради скликати сесію, 5 березня починаючи з 13.00 автори цієї ідеї почали збирати підписи. Вже 6 березня до 11.00 вони заручилися «письмової» підтримкою необхідного кількості однодумців. Причому, під самим зверненням за скликання позачергової сесії з'явилися підписи навіть тих, хто не був у Вінниці ані 5-го, ані 6 березня. Але, мабуть, вони згодні з позицією колег. Це означає, що самій сесії бути.

Сам проект рішення тепер мають розробляти в постійній комісії з питань законності, боротьби з корупцією, люстрації, регламенту та депутатської діяльності, яку очолює «свободівець» А. Вигонюк, один з ініціаторів збору підписів. Часу у депутатів обмаль. Вони намагаються поспішати.

У прес-службі облради поки не знають, на коли призначать сесію. Розглядаються два варіанти - 7 або 12 березня, як найближчі дні. Зазначимо, глава облради Анатолій Олийник знаходиться на лікарняному. Його продовжує заміняти Ігор Хміль.

Олег Верлан

6 березня, 2018