Підприємцеві з Вінниччині інкримінують легалізацію отриманих від лісівників коштів

Новини Вінниці / Підприємцеві з Вінниччині інкримінують легалізацію отриманих від лісівників коштів

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно підприємця, який легалізував понад 560 тисяч гривень державних коштів, отриманих незаконним шляхом.

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно підприємця, який легалізував понад 560 тисяч гривень державних коштів, отриманих незаконним шляхом. 

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури, за даними слідства, цей підприємець у 2018 році уклав договори з певним державним підприємством лісового та мисливського господарства на виконання лісозаготівельних послуг. Від лісгоспу кошти він отримав, а от послуги не надав.

Це не передбачалось домовленостями поза межами договору. Але коли правоохоронці почали «копирсатися» у схемах лісівників та бізнесу, то порахували, що держпідприємству спричинено збитків.

Більш того, вже доведено, що у подальшому, зловмисник вчинив дії направлені на легалізацію державних коштів, отриманих незаконним шляхом. 

За результатами розслідування щодо вищезазначеного підприємця, який вже є підсудним за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинена організованою групою осіб за попередньою змовою), прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Нагадаємо, нещодавно NaПарижі писав про те, що розкрито масштабну схему нелегального збуту деревини у Дашівському лісгоспі на Вінниччині, а також незаконної вирубки. До неї виявилися причетними не тільки лісівники, а й підприємці.

Макс Мельник

30 березня, 2021