Підозрюваний у серії крадіжок на свята з однієї кав’ярні на Вінниччині злочини пояснює втратою глузду від алкоголю: суд залишив хлопця під домашнім арештом

Новини Вінниці / Підозрюваний у серії крадіжок на свята з однієї кав’ярні на Вінниччині злочини пояснює втратою глузду від алкоголю: суд залишив хлопця під домашнім арештом

Двічі 18-річного хлопця «зловили» на крадіжках з кав’ярні. В обох випадках він залазив до приміщення вночі. Тульчинський райсуд і Вінницький апеляційний суд були одностайні у тому, що на час слідства для зловмисника достатнім цілодобово перебувати вдома. Тоді втретє він не піде на злочин….

Як повідомляють у пресслужбі Вінницького апеляційного суду, сьогодні, 17 лютого, ВАС залишив без змін ухвалу слідчого судді Тульчинського районного суду, якою до підозрюваного у крадіжках із кав’ярні як запобіжний захід застосовано цілодобовий домашній арешт. Прокурор же у своїй апеляційній скарзі виступав за тримання під вартою з визначенням майже 100 тисяч гривень застави.

Прокурор припускає, що підозрюваний вчергове може скоїти кримінальне правопорушення. Незадовго після того, як йому оголосили підозру за вчинення першої крадіжки, пішов на другу. До того ж може переховуватися від суду й слідства.

Натомість адвокат зауважив, що підстав узяти підозрюваного під варту немає. У хлопця, каже, є постійне місце проживання і позитивна характеристика, збитки він майже всі відшкодував, а запобіжний захід не порушував. 

Зазначимо, вісімнадцятирічного жителя Тульчинського району підозрюють у тому, що напередодні Нового року з сільської кав’ярні викрав дві тисячі гривень і два мобільних телефони. Як встановило слідство, проник туди, відтиснувши сокирою пластикове вікно. Трохи більше двох тисяч гривень він намагався винести із того ж закладу вночі 15 січня, але його викрив чоловік потерпілої, котрий приїхав на звук охоронної сигналізації.

Підозрюваний на судовому засіданні сказав, що свої дії не усвідомлював, бо був п’яним. Тепер же все осмислив і хоче виправитися. Проте, якщо хлопець хильне зайвого, то може знову втратити контроль над поведінкою.

Додамо, що інкримінують юнаку тяжкий злочин, за який передбачено від трьох до шести років позбавлення волі.

Макс Мельник

17 лютого, 2022