Підозрюваного у «телефонному» шахрайстві на понад мільйон ВАС залишив під вартою

Новини Вінниці / Підозрюваного у «телефонному» шахрайстві на понад мільйон ВАС залишив під вартою

Учора, 28 червня, Вінницький апеляційний суд залишив у силі ухвалу Шаргородського районного суду, якою підозрюваного у шахрайстві в особливо великих розмірах чоловіка взято під варту з визначенням більше 620 тисяч гривень застави. Між іншим, людина хронічно обманювала інших, представляючись «сином, який потрапив у ДТП»…

Про це повідомляють у пресслужбі ВАС.

Водночас суд відхилив апеляційні скарги прокурорки та захисника. Перша просила суд збільшити заставу до мільйона з лишком, бо вона, каже, – не співрозмірна з тяжкістю ймовірного злочину, а другий – зменшити до майже двохсот тисяч гривень. За словами адвоката, суд першої інстанції не врахував скрутне матеріальне становище підозрюваного, що він утримує двох малолітніх дітей та має позитивну характеристику.

Втім, як стало відомо під час апеляційного розгляду, підозрюваний уже вніс майже 200 тисяч гривень застави в межах іншого кримінального провадження. Пояснив, що гроші заробив, ремонтуючи та перепродуючи автомобілі…

«Якщо ж суд задовольнить апеляційну скаргу мого адвоката, сплатити заставу мені допоможе матір, яка працює за кордоном», – додав підозрюваний.

І дещо з передісторії вже восьмого кримінального провадження у житті 35-літнього жителя Ямпільської територіальної громади: 7 червня цього року близько другої години він зателефонував шаргородчанці та, назвавшись її сином, повідомив, що перебуває у відділенні поліції. Мовляв, спричинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої помер пішохід. А щоб не притягнули до кримінальної відповідальності, попросив передати кошти.

За вказівкою підозрюваного, жінка спакувала у дві шкарпетки 33 тисячі доларів і 500 євро, віднесла їх на місцеве кладовище та поклала біля сміттєвого бака поблизу воріт. Уранці підозрюваний забрав «викуп». Таким чином, він завдав пенсіонерці понад мільйон гривень збитку. Тож йому інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах, яке карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

29 червня, 2022