Підозрюваного у шахрайстві на майже мільйон вінничанина у суді відпустили під домашній арешт

Новини Вінниці / Підозрюваного у шахрайстві на майже мільйон вінничанина у суді відпустили під домашній арешт

Сьогодні, 7 квітня, Вінницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвоката, який захищає підозрюваного у шахрайстві з працевлаштуванням за кордоном. Тож тримання під вартою з визначенням застави змінено на цілодобовий домашній арешт до 30 травня цього року. Водночас ухвалу суду першої інстанції скасовано.

Як вказують у пресслужбі Вінницького апеляційного суду, адвокат наполягав на запобіжному заході, який не пов'язаний із позбавленням волі: нічний домашній арешт або особисте зобов’язання. Своє прохання мотивував тим, що підозрюваний має міцні соціальні зв’язки, постійне місце проживання, виховує неповнолітню дочку, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався і ще й хоче захищати Україну.

До того ж доказів, що підозрюваний може уникати слідства й суду та впливати на потерпілих, немає. Натомість прокурор вважає: ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду потрібно залишити без змін. Переконаний, що ризики, зокрема, таки існують.

Як встановило слідство, 51-річний вінничанин ошукав більше двадцяти людей, обіцяючи знайти їм роботу в Канаді. Рекламу про свої послуги  розміщував в інтернеті, а за свої послуги отримав майже 900 тисяч гривень. Якщо вину ймовірного шахрая доведуть, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

7 квітня, 2022