Підготовка до ЗНО та майбутнє

Новини Вінниці / Підготовка до ЗНО та майбутнє

Жодного разу з часів Другої світової війни в такій великій кількості країн світу школи та освітні установи не піддавалися ізоляції приблизно в один і той самий час і з однієї причини. Хоча ми знаємо, що вплив цього вірусу буде далекосяжним, що він може означати у довгостроковій перспективі для освіти?

Навчальний рік у самому розпалі, а отже підготовка до ЗНО виходить на перший план.

Певний час педагоги всього світу говорять необхідність переосмислити те, як ми навчаємо майбутні покоління. Можливо, це просто збій, який потрібен сектору, щоб змусити всіх нас переосмислити те, як ми навчаємо, і поставити під сумнів те, чого нам потрібно вивчати і до чого ми готуємо наших учнів. Отже, поки викладачі намагаються знайти нові способи спілкування з учнями далеко від аудиторій та лекційних залів, зараз гарний час подумати про те, як ця руйнівна криза може допомогти з визначенням, як має виглядати навчання для поколінь Z, Alpha та наступних.

Покоління Альфа, діти міленіалів, є найрізноманітнішим у расовому відношенні покоління у всьому світі. Для сьогоднішніх школярів технології є просто продовженням їхньої власної свідомості та ідентичності, а соціальні мережі - способом життя. Ці діти також відносяться до покоління з найбільш нетрадиційними сімейними структурами, часто з батьками-бульдозерами, які усувають перешкоди, щоб створити для своїх дітей чистий шлях. Хоча «покоління Альфа» на даний момент, можливо, не звертає уваги на вплив глобальної пандемії на їх освіту, цей вплив, безперечно, відчуватиметься навіть нашими наймолодшими учнями навіть через багато років.

У розпал кризи COVID-19 ми впевнені, що наші колеги-викладачі, як і ми, запитують, до чого нам потрібно готувати наших учнів у майбутньому. Згідно зі звітом Dell Technologies, 85% робочих місць у 2030 році, до яких увійдуть представники покоління Z та Alpha, ще не створено. Згідно зі звітом Всесвітнього економічного форуму, 65% дітей молодшого шкільного віку сьогодні працюватимуть на професіях, що ще не існують.

Ситуація, у якій ми опинились сьогодні, віддалено нагадує перші роки незалежності країни. Тоді ми вперше відчули “перезавантаження” глобальної системи і утворення нового.

Коли ми говоримо про підготовку до ЗНО, то перш за все, мова йде про значний обсяг практичної роботи, що спрямована на засвоєння корисної інформації. Кожен з наших викладачів, разом з учнями розглядає та проводить аналіз завдань, що зустрічаються на реальному і пробному зовнішньому оцінюванні. Ми робимо наголос на тому, щоб знайти найшвидший спосіб виконати задачу. Також приділяємо чимало уваги для роз'яснення типових помилок, які “крадуть” цінні бали. Одна година навчання у нас коштує 70 грн.

admin

20 листопада, 2021