Під Вінницею п’яний чоловік побив та вкусив правоохоронця

Новини Вінниці / Під Вінницею п’яний чоловік побив та вкусив правоохоронця

Ввечері 14 грудня на ґрунтовій дорозі поблизу с. Жабелівка, що біля Вінниці, пасажир автівки вчинив бійку з поліцейським. Коли на п’яного водія складали протокол про адмінправопорушення, його пасажир розбив техніку правоохоронця, а як почали вдягати кайданки, аби втихомирити буйного, але той вдарив «вартового доріг» та вкусив за палець. У підсумку 22-річного жителя Вінницького району залишили на ніч в ІТТ.

Ввечері 14 грудня на  ґрунтовій дорозі  поблизу с. Жабелівка, що біля Вінниці, пасажир автівки вчинив бійку з поліцейським. Коли на п’яного водія складали протокол про адмінправопорушення, його пасажир розбив техніку правоохоронця, а як почали вдягати кайданки, аби втихомирити буйного, але той вдарив «вартового доріг» та вкусив за палець. У підсумку 22-річного жителя Вінницького району залишили на ніч в ІТТ.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, нестандартна подія сталася близько 20 години. Поліцейські групи СРПП Вінницького районного відділення зупинили ВАЗ-2104. Вдій автомобіля мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Нетверезим був і пасажир, який під час складання протоколу розбив службовий планшет правоохоронця та зірвав боді-камеру з нього.

Звісно, агресивного чоловіка вирішили затримати. Коли на «буяна» одягали кайданки, він кулаками почав бити по обличчю поліцейського, а ще вкусив його за палець.

Такі дії містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого  ч.2 ст.345  КК України (насильство щодо працівника правоохоронного органу), що передбачає обмеження чи позбавленням волі на строк до 5 років.

Мешканця Вінницького району затримано в процесуальному порядку згідно ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. На водія автомобіля складено адміністративний протокол за керування автомобілем у нетверезому стані згідно ст.130 КУпАП. 

Макс Мельник

16 грудня, 2019