Під Вінницею на Різдво збирають зимові опеньки (ФОТО)

Новини Вінниці / Під Вінницею на Різдво збирають зимові опеньки (ФОТО)

Теплий грудень на Вінниччині дарує свої сюрпризи. Нещодавно жителі південного Ямпільського району показували, як збирають гриби в середині. Ростуть вони і під Вінницею.

Теплий грудень на Вінниччині дарує свої сюрпризи. Нещодавно жителі південного Ямпільського району показували, як збирають гриби в середині. Ростуть вони і під Вінницею.  

«Різдв'яні грибочки - зимові опеньочки (фламмулінчики) з могилівського лісу (біля Гнівані – прім.авт.)... Дізнався з мережі Інтернет, що вони не просто їстивні, а ще й мають унікальні цілющі властивості. Здатні навіть зупиняти розвиток пухлин, в тому числі злоякісних», - поділився 25 грудня світлинами у Facebook колишній місцевий староста Юрій Мельник.

Фламмуліна, або зимовий опеньок - це невеликий їстівний гриб з сімейства рядовкових, який зовні схожий з опеньками. Фламмуліна - шапинкових грибів. Капелюшок в діаметрі не перевищує 10 см, плоска або злегка опукла, пофарбована в коричневий або темно-помаранчевий колір. Ніжка вигнута, трубчаста, досягає довжини 7 см, забарвлена ​​в коричневий колір. Відтінок ніжки завжди темніше капелюшки і щільно до неї прикріплюється.

М'якоть тонка, має приємний запах і смак. Забарвлена ​​в жовтуватий колір. Спори білі, непомітні. Залишки покривав на плодовому тілі відсутні.

Вони ростуть виключно на деревах. Зимові опеньки можна зустріти тільки на старих або хворих рослинах, тому в молодих лісах або в доглянутих парках вони не з'являються.

Фото Facebook

Новини Вінниці / Під Вінницею на Різдво збирають зимові опеньки (ФОТО)Новини Вінниці / Під Вінницею на Різдво збирають зимові опеньки (ФОТО)Новини Вінниці / Під Вінницею на Різдво збирають зимові опеньки (ФОТО)Новини Вінниці / Під Вінницею на Різдво збирають зимові опеньки (ФОТО)Новини Вінниці / Під Вінницею на Різдво збирають зимові опеньки (ФОТО)Новини Вінниці / Під Вінницею на Різдво збирають зимові опеньки (ФОТО)
Олег Верлан

26 грудня, 2020