Під Вінницею на хабарі за яблука затримали керівника підрозділу НААН

Новини Вінниці / Під Вінницею на хабарі за яблука затримали керівника підрозділу НААН

Співробітники управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції 27 жовтня у передмісті Вінниці за підозрою у отриманні хабара затримали керівника дослідного господарства. За версією слідства, очільник структури одного із інститутів Національної аграрної академії наук України сприяв схемі, яка передбачала реалізацію врожаю яблук по заниженій вартості.

Співробітники управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції 27 жовтня у передмісті Вінниці за підозрою у отриманні хабара затримали керівника дослідного господарства. За версією слідства, очільник структури одного із інститутів Національної аграрної академії наук України сприяв схемі, яка передбачала реалізацію врожаю яблук за заниженою вартістю.

Як зазначають в департаменті захисту економіки Нацполіції, оперативники зафіксували факт отримання керівником дослідного господарства частини з 5 тисяч гривень, які він вимагав як неправомірну вигоду, за укладення договору з підприємцем. Посадовця затримали у службовому кабінеті відразу, як звідти вийшов покупець.

Вінницькі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Чоловіка затримано. Міру запобіжного заходу визначатиме суд.

Як стало відомо Na Париже з власних джерел, спецоперація проводилася у селі Медвеже Вушко, що поруч з Вінницею. Місцеве господарство спеціалізується на вирощуванні саджанців та продажу яблук гуртовими партіями. Роздбірною торгівлею господарство не займається. Отже, за версією слідства та ДЗЕ, для отримання зазначеної суми партія товару у договорі має бути у десятки тон. На жаль, такі подробиці у Нацполіції не повідомляють.

Зазначимо, що до розгляду у суді справи складно визначити, чи мав місце хабар. Останнім часом поширено таке явище, як провокація надання неправомірної вигоди, коли підставна особа залишає кошти, а як тільки виходить за двері, з’являються правоохоронці.

Джамал Рушдієв

Антон Булгаков

28 жовтня, 2017