Під російським Бєлгородом вкотре стався вибух. На кордоні почали рити окопи

Новини Вінниці / Під російським Бєлгородом вкотре стався вибух. На кордоні почали рити окопи

Неподалік українського кордону в РФ ввечері 5 квітня знову стався вибух. Його зафіксували в Красногвардійському районі Бєлгородської області.

Голова району Анна Куташова заявила, що руйнувань і постраждалих немає. За її словами, звук вибуху, схожий на хлопок, було чути приблизно о 19:50.

«Уповноважені співробітники провели перевірку за даним фактом. Встановлюємо причину події», - пише вона у своєму Telegram.

Куташова зазначила, що в районі «все спокійно», не зафіксовані руйнування, постраждалих теж немає. Також вона додала, що «це не обстріл».

Нагадаємо, раніше на території Бєлгородської області були вибухи на нафтобазі та складі боєприпасів, також рештки снарядів знаходили неподалік населених пунктів у сільській місцевості. В одному з випадків журналісти-розслідувачи довели, що ракету було випущено саме з російської території, хоча у Бєлгороді по тому випадку «запевняли», що з українського «боку».

До речі, на жаль, прикордонні українські території до цих пір утримують російські окупанти.

Сьогодні стало відомо, що поблизу кордону з боку Бєлгородської області росіяни почали копати окопи.  

Опозиційне російське видання «Медуза» навело слова голови Шебекинського округу Володимира Жданова, який пояснює появу окопів тим, що хоче «перестрахуватися».

«Повірте, це на наше прохання. Я як людина військова завжди перестраховуюся. І сьогодні, я вас запевняю, що безпеці нашої території як і раніше нічого не загрожує», - заявив чиновник.

Українська сторона наголошує, що росіяни вчиняють провокації з обстрілами власної території, щоб виправдати війну та пояснити «своєму» населенню її «сенс» та міфічну загрозу України. Бєлгородська область межує з Харківщиною, у багатьох є родичи в Україні, тому Москві потрібен агресивний настрій підданих, а не заперечення знищення мирного населення у тому ж Харкові.  

Олег Верлан

6 квітня, 2022