Під дощем Вінниця почала святкувати День міста. Вітають вінничан Президент та Прем’єр-міністр

Новини Вінниці / Під дощем Вінниця почала святкувати День міста. Вітають вінничан Президент та Прем’єр-міністр

Дощ не став на заваді – Вінниця почала святкувати 655 річницю з дня заснування міста. Ховаючись під парасольками вінничани вийшли відзначати іменини свого міста. Привітати містян приїхали президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Дощ не став на заваді – Вінниця почала святкувати 655-у річницю з дня заснування. Ховаючись під парасольками, вінничани вийшли відзначати іменини свого міста. Привітати містян приїхали президент України Петро Порошенко і Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Вінниця вміє не тільки святкувати. У 2014 році, під час початку російської агресії, вінничани були першими, які відправили добровольцями волонтерів на фронт. Штаб військово-повітряних сил з першого дня війни забезпечив прикриття мирного неба України. Найкращі сини і доньки, вінничани і вінничанки віддали своє життя, захищаючи українську землю. Вінниччина і Вінниця вміє і працювати.  Наш «Прозорий офіс» все ще залишається найефективнішим і найкращим. Вінниччина і Вінниця вміють пам’ятати історію і культурні традиції. Саме 100 років тому у Вінниці була столиця УНР. Сьогодні, як і кожен день, коли ми святкуємо День міста, я разом з вами», - зазначив глава держави.

Поділився Петро Олексійович з вінничанами і особистим святом. Сьогодні виповнюється 34 роки як вони із дружиною Мариною Порошенко стали подружжям.

«34 роки тому в мене з Мариною було весілля. Сьогодні ми святкуємо річницю. Я дуже люблю Марину і всім бажаю такого кохання, яке є в нас. Правильним рішенням було обрати місцем святкування нашого свята саме нашу з вами Вінницю», - сказав Петро Порошенко.

Привітав Вінницю та вінничан і Володимир Гройсман.

«Вінниця неперевершена, але це все відбулося, завдячуючи кожному з вас. Той, хто для себе визначив, що ми маємо право жити в кращому місті, їздити по гарних дорогах, ходити до нових дитячих садочків, працювати на нових підприємствах. Ми пройшли непростий шлях, попереду багато випробувань. Але ваша вимогливість до влади, до себе, дає прекрасний результат. Мене запитують, в чому успіх Вінниці? Фундаментально початком нашого успіху було те, що влада почала поважати своїх городян, з небайдужості до проблем кожного», - зазначив Володимир Гройсман.

 

Саша Григоровська

8 вересня, 2018