Під Черніговом російські окупанти розстріляли колону волонтерів: є жертви та постраждалі

Новини Вінниці / Під Черніговом російські окупанти розстріляли колону волонтерів: є жертви та постраждалі

Підступність російських військових огидна. Під Черніговом вони розстріляли колону волонтерів. Внаслідок нападу одна людина загинула та четверо поранено.

Як повідомляє омбудсмен Людмила Денісова, п'ять автобусів потрапили під прицільний вогонь ворога, коли намагалися проїхати в оточене місто, щоб евакуювати людей. Росіян попереджали, що в автобусі перебувають лише цивільні волонтери.

Наразі відомо, що внаслідок обстрілу одна людина загинула та четверо отримали поранення.

Окрім того, одному з автобусів вдалося втекти на пробитих шинах. Однак, водія поранено, його доправили до лікарні.

«Окупанти не дають щонайменшої можливості вивезти мирне населення з блокованого Чернігова, фактично тримаючі десятки тисяч людей у заручниках, без їжі, води, тепла», - написала Денісова.

Ситуація починає нагадувати Маріуполь. У сам Чернігів окупантів не «пускають».

За словами Денісової, такі дії окупантів є черговим військовим злочином проти людяності згідно зі статтями 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

«Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні», - йдеться у повідомленні.

Втім, єдиним варіантом залишається деблокада обласного центру.

До речі, заяви росіян про нібито відхід від Чернігова є профанацією.  

Олег Верлан

31 березня, 2022