Під час затримання вінничанина, який ходив з гранатою, поліцейський побився з перехожим

Новини Вінниці / Під час затримання вінничанина, який ходив з гранатою, поліцейський побився з перехожим

Коли поліцейський попросив перехожого бути понятим при вилученні бойової гранати РГД-5 у затриманого, той замість допомоги почав бійку з правоохоронцем.  

Спека робить дива з вінничанами. Деякі починають поводитися занадто дивно, навіть пізно ввечері, коли температура повітря знижується. Незрозумілий випадок стався у Вінниці 11 червня. Коли поліцейський попросив перехожого бути понятим при вилученні бойової гранати РГД-5 у затриманого, той замість допомоги почав бійку з правоохоронцем.  

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області, стався даний випадок близько 23:00 на Замості. Відомо, що під час документування вчинення правопорушення, а саме факту незаконного зберігання гранати РГД-5 містянином, оперуповноважений сектору кримінальної поліції Київського відділення поліції звернувся до перехожого з проханням бути присутнім в якості понятого. У відповідь чоловік замість допомоги поліції відреагував агресивно. Перехожий спровокував конфлікт з поліцейським, в ході якого сам і отримав тілесні ушкодження.

Кероівник відділу комунікації Анна Олійник у Facebook написала, що "чоловік відреагував агресивно, підкріпивши це ненормативною лексикою в бік поліцейського та намагався його вдарити. Виник конфлікт, внаслідок чого 47-річний чоловік отримав тілесні ушкодження. Оперативник стверджує, що відштовхнув його і той впав на асфальт і вдарився головою". 

Після "бійки" поліцейський надав потерпілому невідкладну медичну допомогу та викликав швидку для подальшої госпіталізації перехожого. На місце події виїжджало керівництво ГУНП, працівники інспекції з особового складу УКЗ ГУНП та ДВБ у Вінницькій області. Правоохорнця чекає тривала перевірка... 

У поліції зазначають, що наразі за цим фактом проводиться службове розслідування. Працівник сектору кримінальної поліції та керівник Київського відділення поліції відсторонені від виконання службових обов’язків на період проведення розслідування. Інформація про подію направлена до Державного бюро розслідувань.

 

Ірина Заіковата

12 червня, 2019