Під час розгляду справи вбивства директора Гніванського кар’єру у суді стало відомо деталі конфлікту

Новини Вінниці / Під час розгляду справи вбивства директора Гніванського кар’єру у суді стало відомо деталі конфлікту

Сьогодні, 15 березня, Вінницький апеляційний суд залишив без змін запобіжні заходи фігурантам кримінального провадження про вбивство директора Гніванського кар’єру Віктора Берещука. Один з підозрюваних й надалі перебуватиме під вартою, а інший – під цілодобовим домашнім арештом.

Як повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду, адвокат першого з фігурантів в апеляційній скарзі просив ухвалу слідчого судді міського суду скасувати, а новим рішенням застосувати до підзахисного цілодобовий домашній арешт. Запевняв, що підозрюваний не планував позбавляти життя очільника підприємства. Просто перевищив межі необхідної оборони: з помпової рушниці вистрілив підприємцю у плече, бо той навів на його товариша, який теж є фігурантом у справі, пістолет, який, до речі, був на запобіжнику і без патрона.   

Захисник також повідомив, що підзахисний намагався надати Віктору Берещуку першу домедичну допомогу, та приблизно через пів доби чоловік помер у лікарні.

На судовому засіданні також стало відомо, що трагедія трапилася під час затримання Віктора Берещука, який нібито був диверсантом. Чоловіки відшукали його авто самостійно. Хто їм дав таке завдання, не зізнаються.

Підозрюваним – 24 і 29 років. Вони – учасники громадської організації «Правий сектор». За словами прокурора, чоловіки володіють бойовим досвідом, але добровольцями в Територіальній обороні Вінниці не служать і права затримувати людей не мають.     

Макс Мельник

15 березня, 2022