Під час прощання із загиблим бійцем Олександром Зінівим на Вінниччині священик УПЦ МП намагався хрестом побити «опонента» з ПЦУ

Новини Вінниці / Під час прощання із загиблим бійцем Олександром Зінівим на Вінниччині священик УПЦ МП намагався хрестом побити «опонента» з ПЦУ

У селі Яланець Томашпільської громади 22 липня прощалися з військовим Олександром Зінівим. Він служив радіотелефоністом самохідно-артилерійської батареї та загинув біля Миколаєва. На траурному мітингу у селі виступали всі охочі. Коли священник ПЦУ закликав місцеву владу заборонили діяльність російських попів, священик УПЦ Московського патріархату намагався побити опонента хрестом.

Про це повідомив місцевий активіст Сергій Тімков.

На траурному заході перебували представники обох конфесій. Настоятель томашпільської релігійної громади ПЦУ протоієрей Михайло Василюк нагадав, чим Путін пояснював розв’язання війни, зокрема захистом віруючих Московського патріархату, а також наголошував, що загиблого усі в селі називали Олександром, а не Алєксандром. А потім закликав до заборони «російської церкви» у громаді.

Місцевого священика УПЦ МП Анатолія Дудка це обурило. Він кинувся на «опонента» спочатку з кулаками, а потім почав того бити доволі великим хрестом. Військові розборонили представників культу.   

«Московський піп під час промови настоятеля ПЦУ отця Михайла проявив агресію, наніс легкі тілесні ушкодження, зірвав хрест з настоятеля і намагався використати свій хрест як знаряддя для побоїв. На мою думку - це переходить всі можливі і неможливі межі нахабства», - написав С.Тімков.

Момент бійки зафіксовано на відеозапису. Під час сутички священник УПЦ МП розірвав нагрудний хрест отця ПЦУ… Церемонію прощання продовжили відразу після «розведення» священиків.