Під час бою поблизу Бахмута загинув Віталій Шевчук з Вінниччини

Новини Вінниці / Під час бою поблизу Бахмута загинув Віталій Шевчук з Вінниччини

Поблизу Бахмута Донецької області 31 грудня під час смертельної сутички з рашистами, загинув 38-річний Віталій Шевчук, боєць 61-ої окремої механізованої бригади.

Про це повідомляють у Глухівецькій селищній громаді.

«Воїн Світла, який до останнього подиху виявляв стійкість, мужність і любов до України, її народу та власної сім‘ї, піднявся до Небесної когорти Героїв заради переможного миру і процвітання рідної землі», - йдеться у повідомленні.

Віталій Шевчук народився в селі Дружба, Мурованокуриловецького району. 8-річним хлопчиком разом з мамою переїхав на постійне проживання в с. Панасівку, колишнього Козятинського району.

Після закінчення у 2001 році Гуровецької середньої школи навчався на механіка в Гущинецькому ПТУ. У 2003-2005 роках проходив строкову службу. Після укладеного контракту із ЗСУ деякий час служив у м.Яворів на Львівщині, а згодом у складі українського батальйону миротворчих сил ООН стає на захист підтримки миру в африканській країні Сьєрра-Леоне.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, 25 лютого 2022 року, не роздумуючи, добровольцем став на захист своєї держави і загинув, як Герой. В нього залишилась невтішні вдова Антоніна, донька Олена та мати Світлана.

Герої не вмирають! Вони вічно житимуть у наших серцях!

4-е січня у Глуховецькій громаді оголошено Днем жалоби. Прощання із Героєм відбудеться сьогодні у с. Непедівка.