Під час бойових дій загинув Віталій Зленко з Вінниччини, відомий як засновник національного природного парку

Новини Вінниці / Під час бойових дій загинув Віталій Зленко з Вінниччини, відомий як засновник національного природного парку

У Миколаївській області 13 червня загинув 56-річний Віталій Зленко з Тульчинського району. Він був засновником та директором національного природного парку «Кармелюкове Поділля», створеного у 2009 році.

Про сумну звістку повідомляють у Тульчинській міській територіальній громаді. 

«Чоловік мав звання старший лейтенант та служив командиром 3 піхотної роти. Загинув між населеними пунктами Біла Криниця та Велике Артакове Миколаївської області під час бойового завдання», - йдеться у повідомленні. 

Захисник родом з села Горишківка колишнього Томашпільського району, навчався у Кирнасівській школі. У 1989 році він закінчив Київську сільськогосподарську академію за спеціальністю «інженер лісового господарства».

У 1994 році представник Президента України вручив Віталію Зленку подяку за виявлену мужність і відвагу під час гасіння лісової пожежі.

У 2002 році чолвоік закінчив Українську Академію державного управління при Президентові України, отримавши кваліфікацію магістр «державного управління», а у 2003-му був призначений на посаду начальника управління сільського господарства і продовольства Гайсинської РДА.

Віталій Зленко став засновником та директором національного природного парку «Кармелюкове Поділля». Тому не дивно, чому позивний «Устим». Останнім часом військовий був головою фермерського господарства «Кирнасівське». У захисника залишилася дружина та двоє дітей.