Під час 13% перевірок закладів освіти Вінниччини Держпрожспоживслужба виявляла порушення

Новини Вінниці / Під час 13% перевірок закладів освіти Вінниччини Держпрожспоживслужба виявляла порушення

У Держпродспоживслужбі підвели підсумки перевірок дотримання карантинних вимог закладами Вінниччини минулого року. Порушення інспектори виявили на 12,3% об’єктів. В галузі освіти ще частіше – під час 13,6% перевірок.

Як повідомляють у ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, з початку пандемії спеціалістами Головного управління забезпечено щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання різних форм власності протиепідемічних вимог, регламентованих постановами головсанлікаря з профілактики поширення COVID-19.

«Так, впродовж минулого року загалом проведено 97359 моніторингових обстежень, в ході яких порушення виявлені на 11990 об’єктах (12,3%). До адміністративної відповідальності притягнуто 5135 осіб, суб’єктам господарювання направлено 7498 приписів та пропозицій щодо усунення недоліків, направлено 655 інформаційних повідомлень в органи влади та 24 в органи Національної поліції», - уточнюють у Головному управлінні.

Особлива увага при моніторингових обстеженнях приділяється освітнім закладам. Впродовж минулого року спеціалістами структурних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснено 3577 обстежень, питома вага виявлених порушень становить 13,6% (488).

За виявлені порушення санітарного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності 326 осіб, керівникам навчальних закладів направлено 192 приписи щодо усунення виявлених недоліків та 40 інформаційних повідомлень в органи влади.