Під час 11-ої за травень атаки на Київ збито всі ворожі цілі

Новини Вінниці / Під час 11-ої за травень атаки на Київ збито всі ворожі цілі

Захисники українського неба вночі 20 травня відбили вже одинадцяту від початку травня масовану повітряну атаку Росії. Цього разу вони знешкодили 18 дронів-камікадзе Shahed-136/131 іранського виробництва.

Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

Всі ворожі «Шахеди» було знищено на підльоті до столиці та практично у Києві. Падіння уламків спричинило деякі пошкодження. Виникла пожежа даху 9-поверхової будівлі в Дніпровському районі Києва. Мер столиці Віталій Кличко додав, що займання трапилося на даху одного з житлових комплексів. Крім того, падіння уламків ворожих цілей було зафіксовано на кількох вулицях у Дарницькому та Солом’янському районах, де пошкоджено дорожнє покриття і автотранспорт. У Печерському районі є пошкодження вікон житлового будинку;

«Усі – знищено силами та засобами повітряного командування «Центр» Повітряних сил», – наголосили в командуванні.

Там додали, що наприкінці доби 19 травня на східному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування «Схід» захисники також знищили два «Шахеди».

Тоді як на південному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування «Південь» було збито російський розвідувальний БПЛА «Мерлін-ВР».

«Протягом минулої та поточної доби тактичною авіацією Повітряних сил здійснено до 30-ти літаковильотів на вогневе ураження та винищувальне авіаційне прикриття. Тримаймо небо! Разом – до перемоги!», – підкреслили у Повітряних силах.

Олег Верлан

20 травня, 2023