П'ятеро вінничанок безкоштовно роздають близько 400 масок на день

Новини Вінниці / П'ятеро вінничанок безкоштовно роздають близько 400 масок на день

З моменту запровадження у Вінниці карантину в місцевих аптеках моментально зник такий товар як захисні маски. Після невдалих пошуків вінничани починають їх шити самі, або шукати тих хто – шиє й для інших. Однак, п’ятеро дівчат із Вінниці вирішили з теми карантину не робити бізнес, а навпаки - облаштувати в квартирі справжній швацький цех із виготовлення масок, аби роздати їх безкоштовно.

З моменту запровадження у Вінниці карантину в місцевих аптеках моментально зник такий товар, як захисні маски. Після невдалих пошуків вінничани починають їх шити самі, або шукати тих, хто шиє й для інших. Однак, п’ятеро дівчат із Вінниці вирішили з теми карантину не робити бізнес, а навпаки - облаштувати в квартирі справжній швацький цех із виготовлення масок, аби роздати їх безкоштовно.

Про це повідомляє АрміяInform.

Відомо, що ініціаторкою благодійності стала Вікторія Лисюк, яка не з чуток знає, що таке неспокій через коронавірус. Коханий перебуває в Німеччині на заробітках, бабуся та тітка – в охопленій пошестю Італії. На щастя – всі здорові й давно не виходять із квартир. Та часу на те, аби не знаходити собі місця, у Вікторії немає. З ранку до пізнього вечора дівчина в роботі. За день вона з подругами відшиває близько  400 захисних масок.

Дівчата перед початком виробництва попередньо порадились із медиками й виготовляють не просто красиву «бутафорію», а ефективний захисний елемент. За масками до вінничанок звертаються люди різного віку і професій. Та найбільше – із військових частин та лікарень.

− Не раз звертались з великими замовленнями із Гавришівської бригади транспортної авіації, із військової частини у Калинівці, із Командування Повітряних Сил, − прокоментувала Вікторія Лисюк, ініціаторка починання. − Часто роблять замовлення і для місцевих лікарень. Нікому не відмовляємо… Працюватимемо до кінця карантину.

Коштів дівчата взамін не беруть. Та й шоколадки просять не приносити.

− Тим, хто може принести стрічки, тканину – безмірно вдячні, − додає Вікторія. − Нині один із телеканалів закупив для нас тканину, з нетерпінням чекаємо на неї.

 

Ірина Заіковата

29 березня, 2020