П’ятеро вінничан під виглядом СТО облаштували потужну нарколабораторю

Новини Вінниці / П’ятеро вінничан під виглядом СТО облаштували потужну нарколабораторю

П’ятеро вінничан під виглядом станції технічного обслуговування автомобілів обладнали нарколабораторію з виготовлення амфетаміну та психотропних речовин. Сума щомісячного прибутку такого прибуткового бізнесу становила від 500 тисяч гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, наразі встановлено, що причетними до злочину є п’ятеро чоловіків віком від 34 до 40 років. Уродженці Вінницької області під виглядом СТО обладнали у гаражі потужну нарколабораторію з виготовлення амфетаміну та психотропних речовин. Для конспірації та приховування «виробництва» чоловіки встановили систему відеоспостереження навколо приміщення.

Готовий «товар» збували гуртовими партіями та вроздріб. Такий «бізнес» приносив зловмисникам мінімум 500 тисяч гривень прибутку в місяць. Кошти за замовлення правопорушники отримували готівкою та на банківські картки.

Слідчі СУ обласного главку спільно з поліцейськими управління стратегічних розслідувань та управління боротьби з наркозлочинністю за силової підтримки спецпризначенців КОРДу 28 червня провели ряд обшуків за місцями проживання фігурантів та у нарколабораторії. В результаті заходів правоохоронцями вилучено амфетамін, ємкості з речовинами та складовими для виготовлення психотропів, прекурсори, поверхні з нашаруванням, різноманітне лабораторне обладнання та електронні ваги.

Вилучене направлено на експертизу, за результатами яких діям правопорушників буде надано остаточну правову кваліфікацію. 

Поліцейськими встановлюються особи, які можуть бути причетними до злочину.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Наразі усім фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та незаконні дії  з обладнанням, призначеним для виготовлення психотропних речовин або їх аналогів). 

За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Новини Вінниці / П’ятеро вінничан під виглядом СТО облаштували потужну нарколабораторюНовини Вінниці / П’ятеро вінничан під виглядом СТО облаштували потужну нарколабораторюНовини Вінниці / П’ятеро вінничан під виглядом СТО облаштували потужну нарколабораторюНовини Вінниці / П’ятеро вінничан під виглядом СТО облаштували потужну нарколабораторю
Макс Мельник

29 червня, 2022