П’ятеро молодиків під Вінницею жорстоко побили продавчиню

Новини Вінниці / П’ятеро молодиків під Вінницею жорстоко побили продавчиню

Ввечері 13 січня у селі Вінницькі Хутори п’ять молодиків розлютилися на те, що продавчиня зачиняє крамницю та вирішили її «провчити». Двоє з них почали чіплятися та бити жінку. За нею у той вечір приїхав чоловік з донькою, який втрутився у бійку. Відомо, що подружжя отримало тілесні ушкодження, а особи зловмисників встановлені.

Ввечері 13 січня у селі Вінницькі Хутори п’ятеро молодиків розлютилися через те, що продавчиня зачиняє крамницю, та вирішили її «провчити». Двоє з них почали чіплятися та бити жінку. За нею у той вечір приїхав чоловік з донькою, який втрутився у бійку. Відомо, що подружжя отримало тілесні ушкодження, а особи зловмисників встановлені.

Про напад на подружжя у Facebook написав голова ГО «Комітет безпеки руху», зауваживши, що у поліції покривають зловмисників через те, що вони мають відношення до правоохоронних органів. У поліції прокоментували NaПарижі ситуацію, зазначивши, що поширена інформацію не відповідає дійсності, адже нападники не мають жодного стосунку до правоохоронних органів, зокрема поліції. Навпаки, постраждав правоохоронець.

Як вказують у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, у той вечір власниця магазину дозволила продавчині піти раніше, ніж зазвичай. Її вже чекав 41-річний чоловік, працівник поліції охорони, з донькою. У цей час 28-31-річні молодики під’їхали на BMW. Вони почали вимагати від продавчині відкрити двері та обслужити їх. Через відмову зловмисники почали бити жінку. Звісно, чоловік втрутився. Все це відбувалося на очах їхньої дитини.

Унаслідок побиття чоловік з дружиною потрапили до лікарні швидкої допомоги, медики якої й повідомили поліцію про пацієнтів. Нині жінку виписано, на неї чекає судмедекспертиза, чоловіка ще лікують. Які саме тілесні ушкодження отримала пара – легкі чи середнього ступеня важкості – встановлять фахівці.

За цим випадком відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство).

Також у поліції вказують, що згодом встановили особи усіх нападників. За попередньою інформацією, у бійці брали участь двоє з п’яти молодиків. Вирішується питання про оголошення їм про підозру. Правову оцінку дій їх товаришів також нададуть пізніше. Розслідування триває.   

Олег Верлан

29 січня, 2021