П’ять суддів з Вінниччини не мають повноважень судити, але зарплату отримують

Новини Вінниці / П’ять суддів з Вінниччини не мають повноважень судити, але зарплату отримують

Вища кваліфікаційна комісія суддів України на запит ГО «Громадська рада доброчесності» повідомила облікований в Комісії список суддів, у яких станом на 25.06.2020 відсутні повноваження для здійснення правосуддя у зв’язку із закінченням п’ятирічного строку, на який їх було призначено. Серед 226 прізвищ судей з усієї України, я прізвища і служителей Феміди з Вінниці та Вінницької області.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України на запит ГО «Громадська рада доброчесності» повідомила облікований в комісії список суддів, у яких станом на 25.06.2020 відсутні повноваження для здійснення правосуддя у зв’язку із закінченням п’ятирічного строку, на який їх було призначено. Серед 226 прізвищ судей з усієї України, є прізвища і служителей Феміди з Вінниці та Вінницької області.

Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на телеграм-канал адвоката Ростислава Кравця.

Зазначимо, що основна ділема такої ситуації полягає в тому, що судді не можуть здійнювати судочинство - не мають повноважень, тобто не працюють, але зарплатню отримують.

В переліку, який опублікував Антирейд, зазначені:

Бар‘як Анатолій Сергійович Вінницький міський суд Вінницької області. Повноваженні судді закінчились  23.05.2018. За 2019 рік в березні 2020 року суддя  задекларував заробітну платню за місцем роботи в сумі 444 060 грн.

Повноваження судді Вінницького окружного адміністративного суду Вергелеса Андрія Валерійовича закінчились 10.02.2017 року. В травні 2020 року суддя задекларував за основним місцем роботи зарплату в сумі 457 510 гривень.

Ще в лютому 2016 року завершились повноваження Саблука Сергія Анатолійовича з Вінницького міського суду Вінницької області. За минулий рік чоловік заробив 539 544 гривень

Повноваження Слісарчука Олександра Миколайовича з Оратівського районного суду Вінницької області завершились 27.06.2018. В березні цього року чоловік задекларував за основним місцем роботи зарплату – 444 079 гривень.

Стаднік Сергій Іванович - Липовецький районний суд Вінницької області. Його повноваження завершились 17.01.2019, не так давно. Суддя задекларував в березні цього року зарплату  444 102

В коментарях до цього матеріалу в соціальних мережах дописувачі діляться враженнями. В одному із дописів йдеться: «Навіть не віриться, що таке можливо. Дійсно деякі судді з 2012 року без повноважень, тобто не працюють, однак отримують непогану зарплату. Це випадковість чи так задумано?»

Випадковість, чи так задумано, і як ситуацію можна врегулювати? Відповіді на ці питання ми готові вислухати від представників Феміди.