П’ять автомобілів для ЗСУ за аукціон. Підведено результати благодійного заходу від учасниць конкурсу «Міс Вінниця-2022»

Новини Вінниці / П’ять автомобілів для ЗСУ за аукціон. Підведено результати благодійного заходу від учасниць конкурсу «Міс Вінниця-2022»

6 квітня відбувся 7-й благодійний аукціон від учасниць міського конкурсу краси «Міс Вінниця». Мета аукціону – закупівля автомобіля для ЗСУ. Учасниці цьогорічного та попередніх конкурсів краси підготували дванадцять робіт, які і стали лотами. Це були власноруч зроблені картини, прикраси та ляльки-мотанки.

До аукціону приєднались відомі вінницькі підприємці, діюча «Міс України-2021» Олександра Яремчук. Також свою підтримку аукціону висловили Дмитро Шуров (гурт «Pianoboy»), український співак Лесик, народний артист України Євген Чепурняк, міс Вінниця 1999 Ірина Зелененька. Ведучим аукціону був лауреат Шевченківської премії Анатолій Борсюк.

«Кожен лот, стартова ціна якого була 5 тисяч грн, купувався в «жорстокій боротьбі». Інколи фінальна ціна досягала 35 тисяч гривень та навіть більше. Загалом було зібрано приблизно 295 тисяч гривень», - повідомляє директор МПМ Євген Майданик.

Директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук розповів, що на зібрані кошти планували закупити автомобіль для ЗСУ, який завчасно замовили в Великій Британії. Але українська діаспора, дізнавшись мету аукціону, придбала 2 авто за свій кошт. Ще один автомобіль для аукціону спільно оплатили вінницький завод Diadema та львівський креативний простір КIVSH. А за виручені на аукціоні кошти вже знайшли 2 автомобіля. Їх придбають протягом тижня.

«Ось так за один аукціон – п’ять автомобілів для наших захисників», - говорить М.Філанчук.

Олеся Рудницька

7 квітня, 2022