Петицію про відновлення Вишенського озера взято до розгляду Вінницькою міськрадою

Новини Вінниці / Петицію про відновлення Вишенського озера взято до розгляду Вінницькою міськрадою

До розгляду Вінницькою міськрадою взято петицію Таїси Гайди щодо порятунку Вишенського озера. Звернення було опубліковано 17 вересня, наразі воно отримало 396 з 350 необхідних електронних підписів. До 5 жовтня у мерії мають надати відповідь.

У петиції йдеться про те, що загальна площа Вишенського озера за останнє десятиріччя суттєво зменшилася, «основана частина водойми замулюється, підземні джерела зникають».

«Ще недовго чекати і дикі качки, які залишились на озері, будуть переходити його пішки. Озеро повільно вмирає, що може повністю змінити мікроклімат цілого мікрорайону. Не кажучи вже про те, що вінничани втратять останню можливість для гарного відпочинку просто посеред міста.

Зараз Вінницька міська рада якраз працює над бюджетом на наступний рік і було б доцільно включити витрати по очищення озера від мулу та його проведення елементарного благоустрою на 2021 рік а також додати заходи по його відновленню до міської програми, яка сприяє збереженню навколишнього середовища у місті. Бо ще рік -два і від озера нічого не залишиться», - зазначає авторка.

Вона просить «розглянути можливість включення до бюджету громади на наступний рік заходів по відновленню Вишенського озера».

Олеся Рудницька

22 вересня, 2021