Петро Порошенко передав засоби захисту медикам Вінницької райлікарні, де лікуються хворі на COVID-19

Новини Вінниці / Петро Порошенко передав засоби захисту медикам Вінницької райлікарні, де лікуються хворі на COVID-19

Лікарям Вінницької районної лікарні, яка є базовою для лікування коронавірусу, сьогодні, 8 серпня, Петро Порошенко передав додатково 200 захисних костюмів і 20 захисних спецокулярів.

Лікарям Вінницької районної лікарні, яка є базовою для лікування коронавірусу, сьогодні, 8 серпня, Петро Порошенко передав додатково 200 захисних костюмів і 20 захисних спецокулярів.    

«До початку епідемії в нас було історичних 25 противочумних костюмів 1970-их років. Коли нас зобов’язали перепрофілюватися на «ковідну» лікарню, ми це зробили за два тижні. Зокрема завдяки тому, що Фонд Петра Порошенка нам надав засоби захисту. Тому у нашому закладі ніхто не захворів на COVID-19. Дуже вдячний, що є подарований мобільний рентгенапарат, який дозволяє проводити дослідження в кожній палаті. Завдяки Олексію Порошенку і фонду ми з 2016-го зробили капітальний ремонт відділень та встановили ліфт для важких хворих», - зазначив на зустрічі з колишнім очільником держави головний лікар райлікарні Олександр Кривов'яз.

На слова подяки п’ятий президент Петро Порошенко сказав, що це «ми маємо дякувати лікарям», які рятують людські життя у такий складний час.

«За цей період ми з Мариною загалом по всій Україні витратили більше 100 млн, коштів нашої команди, корпорації «Рошен» на те, аби захистити лікарів. У тих лікарнях, де ми взяли шефство, дотримуємося правила: «Захворіють лікарі, не буде кому лікувати». Вони як воїни на війні. Спочатку ти маєш їх захистити, а потім вони захистять усіх», - зазначив Петро Олексійович.

Він пригадав, як на початку року укладалася угода в Китаї на 100 тисяч захисних костюмів, були переведені кошти, виробник надіслав 30 тисяч, а решту перекупили росіяни, і тоді довелося замовляти костюми у Кореї.

«Загалом було завезено більше 130 тисяч костюмів для всіх українських лікарів, але найбільше до Вінниці. Коли дізналися про потребу у пересувних рентгенапаратах, один з таких привезли до вінницької лікарні… Коли на складах не було апаратів ШВЛ, ми вирішили, що половину купуємо, половину ремонтуємо. Майже 50 апаратів вже куплено і відремонтовано. Єдине, з чим не можу погодитися, що зібрані до національного фонду боротьби з коронавірусом 63 млрд грн нинішня влада спрямувала на дороги та силовиків. Не на засоби захисту чи медобладнання. Я не розумію, чому так? Чому для доріг треба було забирати в української культури? Бо там відкати більші… Ми не погоджуємося з таким рішенням», - підкреслив очільник «Європейської Солідарності».

Також він приділив увагу потребі у тестах, зазначаючи, що дослідження мають бути безкоштовними для лікарів та педагогів.

«У цій лікарні жоден медпрацівник не захворів. Зокрема і завдячуючи захисним костюмам, які привозив Петро Олексійович. Максимальну увагу він приділяє цій лікарні, куди зі всієї Вінницької області привозять хворих на коронавірусну хворобу», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації (2014-19), очільник облорганізації «Європейської Солідарності» Андрій Гижко.

Загалом, за його словами, лікарні за півроку надано 11,6 тисяч костюмів, 300 пульсоксиметрів, мобільний рентгенапарат.