Перший аукціон: Nemiroff викупив спиртзавод у Немирові

Новини Вінниці / Перший аукціон: Nemiroff викупив спиртзавод у Немирові

ТОВ «ЛВН Лімітед» (ТМ Nemiroff) з офісами у Вінниці та Києві визнано переможцем першого відкритого аукціону з продажу майданчиків з виробництва спирту ДП «Укрспирт». Так, тепер спиртзавод у Немирові став власністю сусідів, а саме компанії, яка асоціюється з виробництвом у райцентрі горілчаних виробів.

ТОВ «ЛВН Лімітед» (ТМ Nemiroff) з офісами у Вінниці та Києві визнано переможцем першого відкритого аукціону з продажу майданчиків з виробництва спирту ДП «Укрспирт». Так, тепер спиртзавод у Немирові став власністю сусідів, а саме компанії, яка асоціюється з виробництвом у райцентрі горілчаних виробів.

Нагадаємо, що Фонд держмайна через аукціони «позбувається» спиртових заводів. Першим на торги був виставлений Немирівський зі стартовою ціною у 49,5 млн грн. Звісно, що від початку не передбачалося, що потужні горілчані виробники заважати один іншому. Місць провадження діяльності та зберігання спирту, а саме так нині у ФДМ вказуються заводи, в Україні більше, ніж бажаючих їх придбати.

Тому ТОВ «ЛВН Лімітед», яке очолює Юрій Сорочинський – топ-менеджер власників місцевого горілчаного гіганту, майже не торгувалося. Приватизували завод за 55 млн грн. Проте у фонді знайшли аргументи, аби показати свою «вагу».

«Зростання ціни від стартової вдалося досягти завдяки продуманим алгоритмам проведення приватизаційних аукціонів — які мотивують учасників пропонувати вищу ціну від стартової вже на етапі подання заявок», — наголошують в ФДМУ.

Слід додати, що компанія-переможець була єдиною, хто подав заявку на участь в аукціоні. Разом із тим, через захищеність інформації про кількість учасників аукціону до початку його проведення, учасник запропонував ціну вищу за стартову на більше ніж 5 млн грн для отримання переваги на випадок можливої конкуренції під час торгів.