Переселенця-інваліда змушували жебракувати у Вінниці й Житомирі

Новини Вінниці / Переселенця-інваліда змушували жебракувати у Вінниці й Житомирі

Нині правоохоронці Вінниччини розслідують справу, фігурантом у якій є спритний чоловік ромської національності. Йому інкримінують ч. 2 ст. 149 КК України, тобто торгівлю людьми. У прокуратурі вважають, що він протягом трьох місяців – з травня по липень цього року – змушував жебракувати переселенця з Донецька, який мав інвалідність.

Нині правоохоронці Вінниччини розслідують справу, фігурантом у якій є спритний чоловік ромської національності. Йому інкримінують ч. 2 ст. 149 КК України, тобто торгівлю людьми. У прокуратурі вважають, що він протягом трьох місяців – з травня по липень цього року – змушував жебракувати переселенця з Донецька, який мав інвалідність. Поселив його у орендованій квартирі, пильно стежив, щоб той не ударився навтьоки. 

Цей переселенець випрошував у перехожих кошти не лише у Вінниці, а й Житомирі. Експлуататор перевозив його на «робочі місця», у кінці дня забирав гроші. 

«З метою недопущення звернення потерпілого до правоохоронних органів або сторонніх осіб, що могло призвести до викриття та припинення його протиправних дій, він особисто переміщав інваліда до місць жебракування на території Вінниці та Житомира. Здійснював систематичний контроль за жертвою під час жебракування, забирав гроші, випрошені у сторонніх осіб  та, по завершенню, переміщав знову до квартири, в якій вони проживали. В кінці липня, перебуваючи у Житомирі,  інваліду вдалось втекти до Вінниці», – повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Коли «рабовласник» зрозумів, що його шукають правоохоронці, то утік у Закарпатську область. Там його й затримали. Загрожує йому до 12 років ув'язнення та конфіскація майна.

NaПарижі повідомляв, коли у Вінницю повертаються жебраки-гастролери.
 

Юрій Ярмощук

30 листопада, 2018