Переймався, як зорати, що посіяти, а загинув на війні – в Міноборони вшанували пам‘ять кіборга з Вінниччини Шайдули Камзінова

Новини Вінниці /  Переймався, як зорати, що посіяти, а загинув на війні – в Міноборони вшанували пам‘ять кіборга з Вінниччини Шайдули Камзінова

В Міністерстві оборони України вшанували пам‘ять молодшого сержанта Шайдули Камзінова з села Зозулинці, що в Козятинському районі.

В Міністерстві оборони України вшанували пам‘ять молодшого сержанта Шайдули Камзінова з села Зозулинці, що в Козятинському районі.

Чоловік зхищав Донецький аеропорт, "кіборг", який переймався звичайними сільськими буднями став воїном. Ось що розповідають про нього земляки:

«Шайдулла Хайруллович Камзінов народився 2 серпня 1975 року. Двоє дітей син Едуард та дочка Ілона. Батьки — вчителі. В чотири роки з батьками переїхав жити в село Зозулинці в родове обійстя діда і бабусі. Володіючи казахською та російською мовою, він швидко освоївся в громаді, вивчивши українську. Як усі, одружився. Бог дав дітей. Переймався, як зорати, що посіяти, що продати. Спільні думки з дружиною за дітей з турботою про батьків… Його долоні — це звичайні сільські мозолі від повсякденної праці. Напевно, він досяг би похилого віку. Втішався б онуками. Переймався б, як продати картоплю. Що дати дітям. Цього не сталось. Такий миролюбивий характер його родини враз обірвався війною».

Загинув Шайдула Камзінов, 2 жовтня 2014 року під мінометним обстрілом, ризикуючи власним життям з побратимами по зброї, в Донецькому аеропорту.


 Прощання з героєм в рідному селі