Перед виборами ректора Вінницького педунівера у мережу вилили замовний «град» чорнухи

Новини Вінниці / Перед виборами ректора Вінницького педунівера у мережу вилили замовний «град» чорнухи

Попри весняний «ажіотаж» та намагання окремих місцевих діячів вплинути на перебіг подій, вибори Вінницького міського голови були більш урівноваженими та «чистими», ніж процес, який передує обранню ректора ВДПУ ім Коцюбинського. Нинішню очільницю університету Наталію Лазаренко «замовили» фахівцям з «обливання брудом».

Попри весняний «ажіотаж» та намагання окремих місцевих діячів вплинути на перебіг подій, вибори Вінницького міського голови були більш урівноваженими та «чистими», ніж процес, який передує обранню ректора ВДПУ ім Коцюбинського. Нинішню очільницю університету Наталію Лазаренко «замовили» фахівцям з «обливання брудом».

Як зазначається у матеріалі VinMedia, поверхневе розслідування журналістів наочно демонструє методи та розмір фінансування «чорнушної» кампанії. Використання «зливних бачків», як називають сайти з сумнівною репутацією, та ботів відбувалося за стандартною схемою, яку автори використовують проти різних осіб – від Закарпаття до Київщини.

Зазначимо, на початку листопада колектив Вінницького державного педуніверситету на наступні п’ять років обиратиме ректора. Претенденти – відомі педагогам та студентам особи. Виборцями є доволі обмежена кількість людей. Проте з «внутрішнього діла» колективу виборчій процес перетворено на одну з брудніших у цьому році кампаній.

У декількох виданнях опубліковано низку публікацій нібито компрометуючого діючого ректора Н.Лазаренко характеру, яку за чималі гроші «розганяють» мережею через конкретну сторінку у Facebook.

Щось особисте? Ні у якому разі – запевняють журналісти. Видання наводить приклади того, як з цієї сторінки «бомблять» різних людей, який живуть від Закарпаття до Київщини та жодним чином не пов'язані між собою.

Аби «чорнуху» бачили, Facebook’у сплачують чималі кошти.

А далі «включається» інструмент ботів. Саме вони продовжують «розгін» матеріалів. При цьому «куратор» процесу навіть не доклав зусиль, аби вони не виглядали клонами. На кожній сторінці однакові дописи та перепости, зокрема щодо виборів мера Вінниці та Могилів-Подільського.

У другій половині жовтня та на початку листопада «бомбардування» чорнушними матеріалами лише набрало більш потужних обертів. Приміром, нині «на рекламі» у Facebook значиться три статті. Зокрема про закриття університетського профілакторію, яке відбулося до обрання Н.Лазаренко ректором за часів її попередника, хоча звинувачують у цьому саме її. 

«Не Майдан, не ректор Лазаренко закрили профілакторій, а "славна" медична реформа і Закон про державне соціальне страхування...., який у 2014 році передбачав закриття і припинення фінансування з 1.01.2015 року. Так як Фонд Соцстраху (який фінансував профілакторії в усіх завкладах, - прім.авт.) нічого з майна та обладнання не закупляв, все знаходиться на балансі університету.

Частина бувшого приміщення профілакторію використовується для проживання студентів, обладнання законсервовано і може після профілактики працювати. Документація передана в бухгалтерію університету і при потребі можна отримати будь - яку довідку. Працівники при звільнені всі свої особисті речі забрали без будь-яких умов.

Якщо не знаєш і не володієш правдивою інформацією, хоч вона і зі слів колишнього працівника, то не варто її і поширювати», - написав у Facebook голова профкому ВДПУ Микола Баюрко.

Як кажуть, «яка різниця»?..

Нагадаємо, що ректор ВДПУ Наталія Лазаренко вважає, що «кожен має поважати свого опонента чи конкурента та розуміти, що береш участь у відкритому спілкуванні з колективом. А з замовниками фейків ми зустрінемося в іншому місці».

 

admin

2 листопада, 2020