Пентагон: Росія випустила по Україні понад 500 ракет

Новини Вінниці / Пентагон: Росія випустила по Україні понад 500 ракет

З території Росії і Білорусі станом на 4 березня запустили вже понад 500 ракет по містах України. Про це повідомляє CBS News із посиланням на джерело у Пентагоні.

Більшість ворожих ракет знищуються силами української протиповітряної оборони ще у польоті. Але деякі ракети все ж влучають в українські будинки, школи, лікарні, пологові будинки. Обстріл цивільних об'єктів і мирних міст – воєнний злочин. І агресор обов'язково відповість за свої злочини у Гаазі.

Зазначимо, таку інформацію подають у Штатах. Як і ту, що більшість американців виступили за безполітну зону над Україною. В США зазвичай дослухаються до думки виборців.

Чи повинні США у співпраці з НАТО ввести безполітну зону над Україною, щоб захистити мирне населення від російських авіаударів? Про це громадян США спитали Reuters/Ipsos.

Три з чотирьох американців відповіли «так» (74%). 80% вважають, що США мають відмовитися від російської нафти.

Володимир Зеленський у своїй вечірній промові розкритикував НАТО через відмову закривати небо над Україною.

«Знаючи що нові удари і жертви неминучі, НАТО свідомо ухвалив рішення не закривати небо над Україною. Ми вважаємо, що країни НАТО самі створили наратив, що начебто закриття неба над Україною спровокує нову агресію Росії проти них. Це самогіпноз тих, хто слабкий, невпевнений. Внутрішньо. Хоча може володіти зброєю у рази сильнішою, ніж є у нас», – заявив президент.

Відчутно зміни – очільник України не просить допомоги, а вимагає та натякає на слабкість духу в Альянсі.

«Ви повинні були думати про людей, про людяність. А про що ви думали на тому засіданні? Усі люди, які загинуть від цього дня, загинуть також і через вас. Через вашу слабкість. Через вашу роз'єднаність. Усе, на що спромігся Альянс на сьогодні – це провести через систему своїх закупок 50 тонн дизпалива для України. Мабуть, для того, щоб ми могли спалити Будапештський меморандум», – додав Зеленський.

 

Якщо ви чи ваші родичі живете в США – тисніть на своїх конгресменів. Закрите небо – збережені житті українців.