Пентагон підрахував кількість випущених російських ракет і дав пояснення новій стратегії загарбників

Новини Вінниці / Пентагон підрахував кількість випущених російських ракет і дав пояснення новій стратегії загарбників

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія використала вже 1370 ракет. Водночас останні маневри армії РФ говорять про те, що пріоритетним завданням для них стало захоплення Донбасу.

Про це заявив високопосадовець Міноборони США. Його слова наводить ABC News.

Як і раніше у Пентагоні переконані, що сподіватися на припинення ракетних обстрілів не варто, адже російські резерви залишаються потужними – в них є до 50% того потенціалу, який було зібрано до початку вторгнення.

Так, відзначається дефіцит найбільш сучасних ракет, а от «Іскандерів», «Точок У» більш ніж достатньо. Мова йде про ракети наземного базування, балістичні ракети малої та середньої дальності.  

Джерело видання підтвердило прогнози Генштабу ЗСУ щодо фокусування російських сил на сході України. Просуваючись там вперед, Москва хоче отримати козир для переговорів, а також вимушена змінити воєнну стратегію після невдалих спроб захопити Київ.

У Пентагоні також зазначають, що війська РФ знаходяться за 15-20 км від Києва на північному заході та за 55 км на сході.

Представник Пентагону зазначив, що російська армія починає активніше просуватися на схід України з метою відрізати і оточити українські війська, сконцентровані на Донбасі.

На думку американського військового чиновника, першим маркером нового стратегічного напрямку російських військ є спроба активного просування на південний схід від Ізюма в напрямку Донбасу. Це угрупування просувається подалі від Харкова, щоб оточити українські війська саме на Сході – в районі Слов’янська.

Олег Верлан

29 березня, 2022