Пенсіонери у Вінниці знову вимагали підвищення пенсій та відставки Гройсмана, Реви і Розенка "за порушення присяги державного службовця"

Новини Вінниці / Пенсіонери у Вінниці знову вимагали підвищення пенсій та відставки Гройсмана, Реви і Розенка "за порушення присяги державного службовця"

Пенсії підвищили, 20 березня анонсували вже перші виплати, а протестні настрої у вінницьких екс-силовиків та колишніх військових лише набирають обертів . Сьогодні , 21 березня, вже вчетверте за рік під Вінницькою облдержадміністрацією вони влаштували страйк. Серед організаторів мітингу Віктор Малиновський(поки що не пенсіонер – ред.), який прийшов із "своїми пенсіонерами".

Пенсії підвищили. Більш того, 20 березня анонсували вже перші виплати, а протестні настрої у вінницьких екс-силовиків та колишніх військових лише набирають обертів. Сьогодні, 21 березня, вже вчетверте за рік під Вінницькою облдержадміністрацією вони влаштували "страйк". Серед організаторів мітингу був і Віктор Малиновський (поки що не пенсіонер – ред.), який прийшов із "своїми пенсіонерами", які до силовиків не мають жодного відношення.

Цього разу понад півсотні протестувальників вимагали підвищення пенсій, не лише для військових і силових структур, а й цивільних українців. Адже мовляв, якби ветерани органів внутрішніх справ не згуртувалися й не влаштовували пікетів, держава й надалі б не підняла їм виплати. Хоча й "новими пенсіями" вони не задоволені.

"Ми вимагаємо, щоб держава перерахувала пенсії  колишнім силовикам і військовим відповідно до постанови Уряду № 704. Адже лютневим рішенням Кабінету Міністрів зростання пенсій розтягнуто до 2020 року. Ця норма суперечить закону про пенсійне забезпечення, згідно яким перерахунок пенсії має бути на наступний місяць після підвищення. Тобто не два роки, не рік, а вже з квітня цього року ми маємо отримувати більші пенсії. Однак найголовніша наша вимога - щоб підвищили пенсії  цивільним пенсіонерам. Мінімальна пенсія має бути, згідно з стандартами ООН не менше 150 доларів на місяць, тобто 5 доларів в день", - розповів полковник запасу Олег Мазур.

Пенсіонери, які сьогодні вийшли на пікет, підготували звернення до голови ОДА Валерія Коровія та очільника облради Анатолія Олійники, аби вони передали їх вимоги до президента України Петра Порошенка. Серед іншого протестувальники хочуть, аби прем'єр-міністр Володимир Гройсман, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко та міністр соціальної політики Андрій Рева пішли у відставку "за порушення присяги державного службовця".

 

Модератором акції протесту був полковник Петро Канонік, який відомий вінничанам і не тільки через спільне фото з Денисом Пушиліним, одним з ватажків так званої ДНР.

Цього разу до радикальних дій, наприклад перекриття доріг, як було раніше, пенсіонери не переходили. Однак пообіцяли збиратися на мітинги частіше, адже на дворі "яка не яка весна" і потеплішало, а вдома робити немає що.