Пенсіонерам проїзд за гроші: вінничанин пропонує на час карантину змінити правила для пільговиків

Новини Вінниці / Пенсіонерам проїзд за гроші: вінничанин пропонує на час карантину змінити правила для пільговиків

Вінничанин Руслан Довбенко запропонував на час карантину зробити платним проїзд для пенсіонерів у громадському транспорті. На його думку, такі міри «розвантажать» салони та дадуть можливість містянам простіше добиратися до місця роботи.

Вінничанин Руслан Довбенко запропонував на час карантину зробити платним проїзд для пенсіонерів у громадському транспорті до 10.00. На його думку, такі міри «розвантажать» салони та дадуть можливість містянам простіше добиратися до місця роботи. Чоловік 8 вересня опублікував відповідну петицію до міськради. 

На думку автора петиції, «так як транспорт бере тільки сидячі місця, а вони зайняті пенсіонерами, які їдуть поштовхатись на базарі», страждають люди працездатного віку, адже вимушені чекати на зупинках.

«Можливо впровадження платного проїзду в ранковий час відіб'є їх бажання покататись в громадському транспорті?», - задається риторичним питанням вінничанин.

Зазначимо, з подобного роду ініціативами у Вінниці регулярно виходять. Проте у владі не йдуть на такий крок, адже законодавством передбачено безкоштовний проїзд пільговиків, хоча перевізникам він і не компенсується, як раніше з державного бюджету.

Макс Мельник

9 вересня, 2020