Партизанська війна в окупованому Мелітополі: ліквідація окупантів, вибух і стрілянина

Новини Вінниці / Партизанська війна в окупованому Мелітополі: ліквідація окупантів, вибух і стрілянина

Другий день поспіль окупований з першого дня війни Мелітополь Запорізької області є однією з гарячіших точок на мапі України для росіян і колаборантів. Попри заходи безпеки загарбники не можуть здолати потужний партизанський опір.

Отже, вчора, 17 травня, у Мелітополі невідомі ліквідували двох російських окупантів. Про це повідомляють у «Ріа Мелітополь».

«Ґвалт, вчора у Мелітополі з самого ранку почалася в районі теплотраси будинку №52 по вулиці Героїв України. До місця події, де було виявлено 2 трупи, під'їхала «Тойота Крузер 200». Довкола бігали з десяток «народних міліціонерів» та «казаків». Після слідчих дій у пластикових пакетах забрали два трупи. Є інформація, що «народні месники» допомогли вирушити на той світ двом рашистам високого рангу», - сказано в повідомленні.

Місцеві колаборанти, російські окупанти та пропагандисти намагаються приховати інформацію про те, що сталося.

За даними Інституту вивчення війни у Мелітополі діє потужний партизанський опір. А мер міста Іван Федоров запевняє, що за час окупації міста Росією «народним месникам» вдалося провести понад 20 успішних операцій з опору окупантам. Партизани пошкоджують об'єкти критичної інфраструктури подвійного призначення, збирають та передають українській розвідці цінні дані щодо дислокації окупаційних військ. Також на рахунку українського опору – понад 100 ліквідованих російських окупантів.

А 18 травня жителі Мелітополя почули сильний вибух, потім розпочалася стрілянина.

Вогонь вівся в районі «комендатури» російських окупантів, де рашисти чекали на якогось високопоставленого гостя. Про це пише «Ріа Мелітополь».

«Близько години тому в центрі Мелітополя прогримів вибух, який чули практично у всіх районах. За свідченням місцевих жителів, у будинках ледь не повилітали шибки, а стіни будівель вібрували», – повідомляє видання.

За даними журналістів, біля так званої "комендатури" російських окупантів було підірвано гранату. Одразу після вибуху в районі вулиці Шмідта розпочалася стрілянина.

«За годину до цієї метушні будівлю комендатури було оточено. Там нібито чекали на якогось високопоставленого гостя. Ймовірно, на території міста знову працювала українська диверсійна група», – пишуть журналісти.

Також вони повідомляють, що за непідтвердженою наразі інформацією сьогодні було підірвано залізницю в районі Мелітополя. Про це у соцмережах 18 травня почали писати місцеві жителі.

«Слід зазначити, що російські фашисти не можуть почуватися спокійно в нашому місті. Партизани систематично знищують окупантів та здійснюють диверсії на військових об'єктах», – наголосили місцеві журналісти.

Місцеві журналісти також підтвердили, що українські партизани здійснили дистанційний підрив бронепоїзду поблизу м’ясокомбінату в Мелітополі. Склад поїзду становив 10 вагонів. Вибух здійснили під вагоном з особовим складом окупаційних підрозділів РФ, який здійснював ротацію.

Унаслідок вибуху пошкоджено дві залізничні колії. Бронепоїзд наразі зупинили, також заблоковано вагони з паливно-мастильними матеріалами, який рухався вслід за бронепоїздом.

У той же час окупанти вирішили помститися патріотам. Про це повідомив мер І.Федоров. За його словами, росіяни почали складати списки містян, нібито для допомоги у пошуках роботи.

Олег Верлан

18 травня, 2022