«Партія Вінничан» – наша відповідь столичному політичному «шапіто»

Новини Вінниці / «Партія Вінничан» – наша відповідь столичному політичному «шапіто»

Якщо уважно читати повідомлення з вищих ешелонів київської влади, то складається враження, що великий корабель «Україна» рухається без руля та вітрил. Яким є напрям його руху – київські політики відповіді не дають. Та й чи спроможні вони це зробити? Слід чекати на чергового «поводиря», або ж сподіватися винятково на власні сили?

Якщо уважно читати повідомлення з вищих ешелонів київської влади, то складається враження, що великий корабель «Україна» рухається без руля та вітрил. Яким є напрям його руху – київські політики відповіді не дають. Та й чи спроможні вони це зробити? Слід чекати на чергового «поводиря», або ж сподіватися винятково на власні сили?

Час регіональних партій

Більшість українців схиляються до того аби підтримати на місцевих виборах 25 жовтня саме місцеву партію, навіть якщо вона буде балотуватися лише в одній області.

Чому так? Певним чином тому, що за останні три десятиліття усі київські політики використовували виборців у регіонах винятково, як «електорат». Який має слухняно проголосувати за красиві гасла та купитися на солодкі обіцянки. Аж згодом про «електорат» можна забути до наступних виборів. Як наслідок – статки політиків зростають (подивимося на їхні декларації), а обіцяний «рух до Європи» перетворився у маленьку хвіртку для заробітчан.

Якщо столичні політики думають про самих себе, і рецептів для відродження регіонів не мають, то, можливо, настав час сподіватися на самих себе?

«Старі гілки старих дерев»

Будь-які місцеві вибори завжди перетворювалися у змагання загальнонаціональних «брендів». Подобається столичний лідер, який щотижня не вилазить від «шустера»? Голосуй за його партію. І дарма, що в усі роки місця у прохідних частинах списків продавалися і скуповувались, чому є безліч підтверджень.

Придбавши право бути представником «Вови», «Петі», «Юлі», «Віті» у регіоні, місцевий партійний функціонер жодним чином не відчував себе зобов’язаним перед людьми. І всю свою роботу зводив до працевлаштування родичів, просування власних бізнес-інтересів, відштовхування конкурентів від партійної печатки і служіння столичному партійному начальству. Знайома ситуація?

Чому так відбувається? Тому, що жодних зобов’язань у «професійних політиків» немає. Вони продають місця у списках представникам регіональних кланів, а ті сидять у своїх кріслах роками і десятиліттями.

Коли ж мова заходить про захист реальних інтересів Вінниччини – суцільне мовчання. Згадаємо насильницький поділ області на нові адміністративні райони. Медичну реформу та закриття лікарень, з приводу чого ніхто не порадився з мешканцями області. Та багато чого іншого. Партійні функціонери хоч слово сказали? Ні, бо у Києві будуть сварити. За все вже домовилися.

Замкнене коло?

«Партія вінничан» – нова Україна, нові правила

«Вінничани – за єдину, соборну, унітарну Україну. Але ми бачимо й інше – повне банкрутство нинішньої столичної влади та «старих» партій, які звикли грати за правилами олігархів. Просто подумайте – звідки в них гроші на сотні і тисячі «бордів», масовану рекламу на ТВ? А гроші олігархів доведеться відпрацьовувати. Тому Вінниччина – у зоні ризику, адже олігархи мають види і на залишки промислових активів, і на кращу в Україні землю сільськогосподарського призначення. Або «просто так» відкрили ринок землі? Якщо на місцевому рівні не відбудеться самоорганізації активної частини громади, можемо втратити й всю Вінниччину. А нам тут жити», – каже голова «ПАРТІЇ ВІННИЧАН» Микола Філонов.

«ПАРТІЯ ВІННИЧАН» буде брати участь у виборах. Уже створено координаційні комітети у більшості районів області: Бершадському, Шаргородському, Гайсинському, Жмеринському, Хмільницькому, Козятинському, Вінницькому та ін. Ведеться активна робота у соціальних мережах. До першої політичної сили, яка в центрі своєї діяльності поставила захист інтересів вінничан, уже приєдналася низка громадських активістів, серед яких відомий вінничанин Віктор Бронюк, який днями очолив обласну партійну організацію «Партії Вінничан».

«Наразі велика кількість справжніх патріотів та порядних людей можуть не потрапити на вибори. Тому що відсутнє фінансування невеликих та позапарламентських партій та через те, що деякі загальноукраїнські партії зосередились лише на виборах у Києві та в окремих регіонах, залишивши напризволяще багато місцевих політичних осередків, в яких є багато потужних та професійних людей. Це неправильно і неприпустимо.

Ми пропонуємо і закликаємо усі здорові, проукраїнські політичні та громадські сили громади Вінниччина об’єднатися, щоб спільно координувати наші дії, забезпечити принципи чесних і відкритих виборів, покласти край брудним методам взаємопоборювання, знайти спільний алгоритм підтримки єдиних кандидатів на очільників громад Вінниччини, для того, щоб отримати перемогу на виборах і забезпечити на Вінниччині руйнування корупційних схем і притягнення до відповідальності усіх чиновників, що зловживали владою», – голова «ПАРТІЇ ВІННИЧАН» Микола Філонов.

На заклик «ВІННИЧАН» об’єднатися вже відгукнулися представники інших політичних партій – «Свободи» у Шаргородському районі, «Народного контролю» у Бершаді, «РПЛ» в Жмеринці, «Руху Наливайченка» голова обласного осередку, «укропівці» та представники БПП і «Батьківщини» у різних районах області.

Чи можливі в області зміни?

Можливі. Якщо влада на Вінниччині перейде до представників місцевих територіальних громад – самих вінничан.

«ПАРТІЯ ВІННИЧАН» продовжує формувати команду. Не «під вибори», а на багато років вперед, бо Вінниччина, як і Україна – у нас одна.

Контактні дані для всіх, кому небайдужа доля рідного краю, а також тих, хто не лише чекає, а й готовий активно працювати для змін на краще:

Тел.: 067 316 07 37

Email: [email protected]

Наша команда – це ваша можливість стати координатором вашого району, кандидатом в депутати та кандидатом на міського голову, волонтером та нашим партійцем.
 

Пресслужба «Партії вінничан»

admin

3 вересня, 2020