Паромна переправа, Льодова арена, причал і ТРЦ: у Вінниці представили план забудови півострову Бригантина

Новини Вінниці / Паромна переправа, Льодова арена, причал і ТРЦ: у Вінниці представили план забудови півострову Бригантина

Із середини 2000-х у Вінниці почався рух у бік оновлення великої рекреаційної зони на півострові Бригантина. Наразі можна казати, що цей процес вийшов на фінішну пряму. Принаймні документально. У департаменті правової політики Вінницької міськради запрошують усіх охочих долучитися до обговорення «Детального плану території…», і мова йде про велику прибережну зелену зону між Київським і Центральним мостами.

Відповідне повідомлення опубліковано 24 січня.

Про плани щодо побудови великого торгово-розважального центру на Бригантині NaПарижі писав раніше. Забудовник та проектувальник демонстрували, яким бачать ділянку півострова, яка є у приватній власності та оренді. Про це лише домінанта великої території, обмеженої вулицями Чорновола, Київська, площею Героїв Чорнобиля, річкою Південний Буг, адже у міськраді планують комплексну забудову. І компаній, які долучатимуться, буде декілька.  

   

Слід зазначити, що вона - ця територія – потрохи змінюється. Згадаємо хоча б пам’ятник Любомиру Гузару поблизу греко-католицького храму та плану по влаштуванню прилеглого скверу - "Аллеї думок". Наразі лише не зрозуміло, чи дотримується забудовник ЖК Bogun взятих на себе при придбанні готельного комплексу «Південний Буг» зобов’язань щодо реконструкції саме набережної. Якось про це «навантаження» ніхто вже не згадує.

Повернемося до планів. «З основними техніко-економічними показниками детального плану території, графічними матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитись до 24 лютого 2022 року включно в департаменті архітектури та містобудування в робочі дні (з 16.00 до 17.00 години, на вул.Пушкіна, 38).

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі департаментом правової політики та якості Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця, вул.Соборна, 59, каб. 710, тел. 59-51-55, 59-51-59, або за допомогою електронної пошти: [email protected] 24 лютого 2022 року.

Громадське обговорення триватиме протягом 1 місяця з моменту опублікування даного оголошення.

Нині у «Детальному плані території» передбачається поява цілого ряду об'єктів, зокрема ТРЦ, дитячого ігрового майданчику, спортмайданчику, спорткомплексу «Льодова арена», автостоянки, причалу «Бригантина», кафе, рекреаційної зони активного відпочинку, майданчику для обслуговування Київського мосту та паромної переправи у бік вулиці Оводова.