Парламентарка з Вінниці звернулася до Генпрокуратури через погрози вбивством

Новини Вінниці / Парламентарка з Вінниці звернулася до Генпрокуратури через погрози вбивством

Депутатка від «Голосу» Олександра Устінова подала заяву на ім'я генпрокурора Р. Рябошапки. В ній уродженка Вінниці поскаржилася на погрози вбивством щодо неї та колеги Ольги Стефанішиной. Погрожував жінкам колишній радник міністра охорони здоров'я і експерт в області фармації Олександр Чумак.

Депутатка від «Голосу» Олександра Устінова подала заяву на ім'я генпрокурора Р. Рябошапки. В ній уродженка Вінниці поскаржилася на погрози вбивством щодо неї та колеги Ольги Стефанішиної. Погрожував жінкам колишній радник міністра охорони здоров'я і експерт в області фармації Олександр Чумак.

Парламентарка упевнена, що загрози пов'язані з їхньою депутатською діяльністю. Про це вона написала в Facebook.

Зазначимо, що 34-річна О. Устінова народилася у Вінниці та навчалася у 1-ій школі. З 2018 року вона - авторка і ведуча програми «безКоштовна медицина» на 24 каналі. Вінничанка була серед ініціаторів створення Національного антикорупційного бюро та членом правління ГР «Центр протидії корупції»...

Устінова просить ГПУ почати розслідування за трьома статтями: підготовки до вчинення злочину, посягання на життя нардепа і загроза нардепу вбивством.

Додамо, що Олександр Чумак вважається експертом у питанні фармації й аналітиком. Він коментує пресі та публікує авторські колонки в ЗМІ. Його тематика - гармонізація українських регуляторних нормативів з європейськими, зокрема, регулювання роздрібного ринку лікарських засобів і рішення проблем аптечної торгівлі. В кінці серпня 2019 року чоловік став радником міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької.

Скандалу передував публічний вислів Чумака на адресу жінок: «Начінайтє, бо я їм зараз бошки отоб'ю» на засіданні комітету ВР під час виступу О. Стефанишиної, яка презентувала законопроєкт в галузі охорони здоров’я.

Заява з Facebook Устінової

Новини Вінниці / Парламентарка з Вінниці звернулася до Генпрокуратури через погрози вбивствомНовини Вінниці / Парламентарка з Вінниці звернулася до Генпрокуратури через погрози вбивством
Олег Верлан

28 листопада, 2019