Парламентарка з Вінниці Олександра Устінова відповіла на попередженням про виключення з «Голосу»

Новини Вінниці / Парламентарка з Вінниці Олександра Устінова відповіла на попередженням про виключення з «Голосу»

«Лихоманить» у Раді не лише «Слугу народу». В «Голосі» теж попередили своїх депутатів про виключення у разі «самодіяльності». «Жовту картку» отримала і депутатка з Вінниці Олександра Устінова. У Facebook парламентарка не приховувала свого здивування.

«Лихоманить» у Раді не лише «Слугу народу». В «Голосі» теж попередили «своїх» депутатів про виключення у разі «самодіяльності». «Жовту картку» отримала і депутатка з Вінниці Олександра Устінова. У Facebook парламентарка не приховувала свого здивування.

Нагадаємо, 16 березня під час голосування у ВР 267 народних депутатів підтримали проєкт постанови про направлення до Конституційного суду законопроекту №5133 про порядок призначення і звільнення директорів НАБУ і ДБР для отримання висновку про відповідність законопроекту вимогам ст. 157 і ст. 158 Основного закону.

Згідно з даними електронного протоколу на сайті парламенту, це рішення підтримали, зокрема, вісім членів фракції «Голос» (Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Роман Лозинський, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Наталія Піпа, Володимир Цабаль і Ярослав Юрчишин).

Як пояснила в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» О.Устінова після голосування, думки щодо законопроекту №5133 у фракції розділилися. За її словами, підтримати направлення документа до КС було необхідно, щоб отримати висновок про його невідповідність Основному закону України.

Пізніше стало відомо, що керівництво політичної партії «Голос» попередило шістьох членів про можливе виключення із складу політсили.

«Захищаючи НАБУ та незалежність антикорупційних органів, не могла навіть уявити, що керівництво моєї партії оберне це проти мене», - написала вона, опублікувавши рішення політради партії щодо голосування про направлення до Конституційного суду подання про призначення голів НАБУ та ДБР президентом і попередження про можливе виключення її з партії.

На думку політикині, попередження «виглядає як привід «здихатися» неугодних депутатів».

«Мені дивно було дізнатися з публічних коментарів голови моєї партії Кіри Рудик, що начебто хтось з народних депутатів був присутній на засіданні політради. Це неправда, ніхто про нього навіть не знав», - заявила О.Устінова.

Вона наголошує, що разом з колегами голосувала «лише за направлення звернення в КСУ, яке вже один раз визнало неконституційним можливість призначення голів НАБУ та ДБР президентом».

«Це технічний і тактичний крок, щоб не дати швидко проголосувати провладний законопроект, щоб знести керівництво НАБУ та зробити його залежним політично органом. Це називаться «домахатися до мишей», вибачте на слові, або знайти привід», - зазначила депутатка.

Олег Верлан

23 березня, 2021