«Озброєний та небезпечний». На Вінниччині затримано «стрілка», який поранив односельця

Новини Вінниці / «Озброєний та небезпечний». На Вінниччині затримано «стрілка», який поранив односельця

Ввечері 21 липня у селі Дашківці Літинського району Вінницької області 21-річний місцевий житель почав стріляти в тулуб односельця та поранив його. Як з’ясували правоохоронці, «стрілок» так «розв’язував» раптовий конфлікт. Пневматичну зброю, з якої він стріляв, знайти вдалося завдяки родичах.

Ввечері 21 липня у селі Дашківці Літинського району Вінницької області 21-річний місцевий житель почав стріляти в тулуб односельця та поранив його. Як з’ясували правоохоронці, «стрілок» так «розв’язував» раптовий конфлікт. Пневматичну зброю, з якої він стріляв, знайти вдалося завдяки родичам.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, товариш «стрілка» заборгував 35-річному односельцю гроші. Віддавати борг вони прийшли удвох. Віддали. А потім між «стрілком» і позичальником виникла суперечка. Не вагаючись, чоловік двічі вистрелив і зник.

Поранений попросив випадкового свідка викликати швидку допомогу. Медики діагностували у потерпілого два непроникаючих поранення в ділянці ребер, надали допомогу та відпустили, а також повідомили про поранення у поліцію.   

Слідчо-оперативна група поліції опитала усіх та з’ясувала, як звати «стрілка». Його розшукали та затримали. Зброю чоловік сховав, але її поліції віддали рідні.

Кримінальне провадження відкрито за ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство), що передбачає до 7 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про оголошення «стрілку» про підозру.  

Макс Мельник

21 липня, 2020