ОТГ на Вінниччині отримає «фронт-офіс», в якому можна буде оформити і субсидію, і «чорнобильську» пільгу на харчування

Новини Вінниці / ОТГ на Вінниччині отримає «фронт-офіс», в якому можна буде оформити і субсидію, і «чорнобильську» пільгу на харчування

В Павлівській ОТГ, що у Вінницькій області встановлять програмне забезпечення, яке дасть можливість  мешканцям села отримувати соціальні послуги «на місці».  ОТГ увійшла  в список громад, де буде реалізовуватись пілотний проєкт «Соціальна громада».

В Павлівській ОТГ, що у Вінницькій області, встановлять програмне забезпечення, яке дасть можливість мешканцям села отримувати соціальні послуги «на місці». Місцева ОТГ увійшла в список громад, де буде реалізовуватись пілотний проєкт «Соціальна громада».

Про це повідомляють офіційні джерела.

Міністерство соціальної політики України розпочало реалізовувати проєкт «Соціальна громада» у 2019 році у сорока ОТГ, серед яких такі Вінницькі громади, як Райгородська, Мельниківська, Дашівська, Барська та Якушинецька ОТГ.

В 2020 році проєкт вирішили продовжити.

В Павлівській ОТГ планується запустити фронт-офіс для прийому документів від населення. На урядовому порталі зазначено, що такий фронт-офіс можна розмістити у ЦНАПі з «бек»-офісом у структурних підрозділах соціального захисту населення райдержадміністрації. Адже рішення щодо надання адміністративної послуги приймається саме там. 

Спершу селяни зможуть оформити 67 адмінпослуг: житлові субсидії та найпопулярніші серед населення допомоги та виплати. З повним переліком послуг «Соціальної громади» можна ознайомитись на Урядовому порталі. Крім доволі «популярних» видів допомоги, як допомога дітям, малозабезпеченим родинам, допомога на поховання, є й доволі «рідкісні». Зокрема, компенсація вартості продуктів харчування громадянім, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зазначимо, що на розвиток фронт-офісів у регіонах у 2020 році передбачено 150 млн гривень.