Острівець безпеки, круг та металеву огорожу на Зодчих у Вінниці просять через петицію у мерії

Новини Вінниці / Острівець безпеки, круг та металеву огорожу на Зодчих у Вінниці просять через петицію у мерії

За добу після публікації 17 березня петиції до Вінницької міськради вона зібрала майже третину від необхідних 350 підписів. Звернення Ярослава Дем’яненка стосується встановлення металевого бар’єрного огородження на аварійно-небезпечному відрізку дороги у перехрестя вулиць Зодчих та Академіка Ющенка у мікрорайоні Поділля, адже там часто фіксуються ДТП.

За добу після публікації 17 березня петиції до Вінницької міськради вона зібрала майже третину від необхідних 350 підписів. Звернення Ярослава Дем’яненка стосується встановлення металевого бар’єрного огородження на аварійно-небезпечному відрізку дороги у перехрестя вулиць Зодчих та Академіка Ющенка у мікрорайоні Поділля, адже там часто фіксуються ДТП.

Автор вказує, що майданчик є аварійною ділянкою підвищеної небезпеки та згадує найбільш «резонансні» ДТП.

«З 2011 року в мікрорайоні Поділля, на відрізку вул.Зодчих (Фонтанна площа- бар Карабас) сталося 4 ДТП. Дві з них - зі страшними смертельними наслідками. Нагадую:
1). 13 березня 2021 року, водій BMW X5 не впорався з керуванням на заокругленій ділянці дороги, що спричинило страшну аварію. Внаслідок чого один хлопець загинув на місці, а один – важко травмований. Враховуючи, що ДТП сталось близько 02:40 години ранку – на тротуарі людей не було, як і не було відвідувачів кафе, що не призвело до додаткових жертв.
2) Минулого року, також у березні, за цим перехрестям біля кафе-бару сталась аварія. Водій, не впоравшись із керуванням на швидкості, врізався у стіну закладу. На щастя, цього разу все обійшлося без постраждалих.
3) П’ять років тому, 2 липня близько 19 години, за цим самим перехрестям по вулиці Зодчих водій мотоцикла не справився з керуванням та в’їхав на тротуар біля зупинки, травмувавши вінничанку з дворічною дитиною, які там стояли.
4) Також, дев’ять років тому, за цим перехрестям біля закладу «Карабас» трапилась аварія, що забрала життя трьох молодих людей – пішоходів. Винуватець цієї трагедії, керуючи авто на швидкості 134 км/год, не впоравшись із керуванням, вискочив на тротуар і збив трьох людей, які загинули на місці.
Щоденно, особливо у вечірню пору доби, можна спостерігати водіїв, які, порушуючи як вимоги Правил дорожнього руху, так і здоровий глузд, рухаються на швидкостях 110-130 км/год, нехтуючи сигналами світлофора вказаного вище перехрестя.

Такі дії правопорушників є небезпечними для мешканців навколишніх будинків та людей, що прогулюються поруч. На площі, біля дороги розміщується фонтан, як культурний та розважальний елемент благоустрою, також побудований дитячий майданчик, де вечорами часто полюбляє збиратись та відпочивати значна кількість людей – дітей, молодих пар та сімей.

Але враховуючи вищезазначене, ми постійно хвилюємся, що через безглуздість одного водія-порушника, під час вечірньої прогулянки зі своїми сім’ями виявиться, що вона може стати останньою», - зазначає вінничанин.

З метою забезпечення безпеки руху водіїв та пішоходів, а також попередження настання летальних наслідків у майбутньому у петиції він просить зробити кілька речей:  

  • здійснити заходи по влаштуванню центрального піднятого острівця безпеки на перехресті вулиці Зодчих та вулиці Академіка Ющенка, з улаштуванням кільцевої розв’язки проїзної частини, що безпосередньо вплине на обмеження швидкості руху автотранспортних засобів під час проїзду перехрестям;
  • здійснити заходи по влаштуванню металевого бар’єрного огородження за перехрестям вулиць Зодчих та Академіка Ющенка по периметру тротуару від автомобільної дороги в сторону руху до вулиці Пирогова, що безпосередньо вплине на безпеку пішоходів тротуару та відвідувачів площі біля фонтану.

Олег Верлан

18 березня, 2021