Особливості та переваги післяпологового бандажа

Новини Вінниці / Особливості та переваги післяпологового бандажа

Після пологів кожній жінці потрібен час на відновлення. Щоб уникнути опущення внутрішніх органів після вагітності, усунути біль і дискомфорт в попереку - важливо використовувати післяпологовий бандаж.

Після пологів кожній жінці потрібен час на відновлення. Щоб уникнути опущення внутрішніх органів після вагітності, усунути біль і дискомфорт в попереку - важливо використовувати післяпологовий бандаж. Це спеціальне ортопедичне пристосування, яке надає надійну фіксацію попереку і черевної порожнини, підтримує тонус шкіри і правильне фізіологічне положення внутрішніх органів. Якими особливостями володіють післяпологові бандажі? Як правильно вибрати ортопедичний виріб і де його купити? Про це далі.

Особливості та переваги післяпологового бандажа

В процесі післяпологової реабілітації ортопедичний пояс грає важливу роль. Однак, не варто забувати, що перед тим як купити післяпологовий бандаж, необхідно проконсультуватися з вашим лікарем на предмет відсутності у вас протипоказань. В цілому, післяпологовий корсет володіє наступними особливостями:

  • виріб складається з м'якої еластичної тканини, яка створює компресію поперекової зони і живота;
  • для більш міцної і надійної фіксації деякі моделі бандажів мають пластмасові або металеві ребра жорсткості;
  • фіксація пояса здійснюється за рахунок липких застібок, ремінців або будь-якої іншої системи фіксації;
  • деякі моделі надають зігріваючий і масажуючий вплив.

Переваги післяпологового бандажа полягають у наступному:

  1. Ефективна профілактика опущення органів черевної порожнини.
  2. Підтримка шкірного тонусу і, як наслідок, підвищення еластичності шкіри, профілактика розтяжок.
  3. Посилення кровообігу, прискорена регенерація пошкоджених клітин.
  4. Розвантаження попереку, усунення болю в спині.
  5. Прискорена, безпечна і ефективна післяпологова реабілітація.

Щоб запобігти розвитку післяпологових ускладнень, використовувати бандаж після пологів https://ortomedica.com.ua/bandazhi-dlya-beremennykh-i-posle-rodov/ вкрай необхідно. Перед тим як зробити покупку, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. Спеціаліст визначить для вас найбільш підходящу модель і ступінь необхідної фіксації.

Як вибрати бандаж після пологів?

Правильно підібраний післяпологовий виріб надасть ефективну фіксацію і позбавить вас від будь-яких проявів дискомфорту, прискорить відновлення і підвищить швидкість загоєння швів (при кесаревому розтині). При підборі ортопедичного корсета необхідно враховувати наступні критерії:

  1. Ступінь жорсткості. Існують еластичні вироби, які надають легку еластичну компресію, бандажі середнього ступеня жорсткості з підтримуючими ребрами жорсткості, а також посилені післяпологові бандажі. Підібрати необхідну вам ступінь фіксації допоможе ваш лікар.
  2. Склад. Якщо у вас підвищена чутливість шкіри, при підборі бандажа звертайте увагу на склад матеріалів, з яких виготовлено виріб.
  3. Розмір. На упаковці виробник завжди вказує розмірний ряд моделі і відповідні фізіологічні параметри. З огляду на ці дані, ви зможете підібрати для себе оптимальний розмір виробу.

Фахівці мережі ортопедичних салонів Ортомедіка допоможуть вам в правильному виборі виробу, проконсультують вас з усіх питань і розкажуть, скільки коштує післяпологовий бандаж, як його правильно використовувати і як доглядати за бандажем. Також ви завжди можете замовити бандаж після пологів на сайті нашого інтернет-магазину Ortomedica.

admin

18 липня, 2021