Ошукав пенсіонерку на понад 1 млн: на Вінниччині завершили розслідування по справі шахрая

Новини Вінниці / Ошукав пенсіонерку на понад 1 млн: на Вінниччині завершили розслідування по справі шахрая

До 12 років позбавлення волі світить 35-річному жителю Вінниччини, який ошукав пенсіонерку. Використовуючи стару схему «про ДТП», шахрай змусив жінку віддати понад 1 млн грн готівкою для «порятунку сина».

Кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України слідчі довели до фінальної стадії за два місяці. Злочин стався у червні. Наразі прокурором Жмеринської окружної прокуратури обвинувальний акт передано до суду.

Нагадаємо, підозрюваного у «телефонному» шахрайстві на понад мільйон ВАС залишив під вартою.

Як повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі, аферист зателефонував пенсіонерці, сказав, що він її син та що скоїв смертельну ДТП. Зловмисник попросив жінку зібрати кошти, аби уникнути кримінальної відповідальності за злочин.

На таке прохання потерпіла винесла 33 000 доларів та 500 євро, що за курсом НБУ становить 1 млн 195 тис. 200 грн, які занесла та залишила в обумовленому місці.

Повернувшись додому, потерпіла зателефонувала сину та зрозуміла, що її ошукали.

У разі доведення винуватості обвинуваченого в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Чи повернули кошти пенсіонерці, наразі не відомо.

Прокурором Жмеринської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно раніше судимого чоловіка, який в умовах воєнного стану вчинив шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства 35-річний чоловік з метою особистого збагачення розробив план заволодіння чужим майном шляхом обману під приводом передачі грошових коштів за непритягнення особи до кримінальної відповідальності. Підозрюваний зателефонував до потерпілої, сказав, що він її син та що скоїв смертельну ДТП. Зловмисник попросив пенсіонерку про грошову допомогу аби уникнути кримінальної відповідальності за злочин.

На таке прохання потерпіла винесла із власного домоволодіння грошові кошти у сумі 33 000 доларів США та 500 євро, що за курсом Національного банку України становить 1 млн 195 тис. 200 грн, які занесла та залишила в обумовленому місці.

Повернувшись додому, потерпіла зателефонувала сину та зрозуміла, що її ошукали.

У разі доведення винуватості обвинуваченого в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

11 серпня, 2022