Ошукані вкладники «Європейського» у Вінниці звернулися до очільника області Борзова та нових керівників силових відомств за допомогою

Новини Вінниці / Ошукані вкладники «Європейського» у Вінниці звернулися до очільника області Борзова та нових керівників силових відомств за допомогою

Останні кадрові перестановки у Вінниці дають людям надію, що багаторічні проблеми ЖК «Європейський квартал» і ЖК «Клубний будинок» будуть не тільки вирішені, але і винні в них, нарешті будуть покарані. Якщо нові керівники на адміністративних посадах хочуть відразу задати правильний напрямок і отримати можливість опертися на людей, вони повинні прислухатися до вимог тих, хто майже втратив надію на справедливість.

Останні кадрові перестановки у Вінниці дають людям надію, що багаторічні проблеми ЖК «Європейський квартал» і ЖК «Клубний будинок» будуть не тільки вирішені, але і винні в них, нарешті будуть покарані. Якщо нові керівники на адміністративних посадах хочуть відразу задати правильний напрямок і отримати можливість опертися на людей, вони повинні прислухатися до вимог тих, хто майже втратив надію на справедливість.

У Вінницькій області пройшла ротація ключових чиновників - новим губернатором став екскерівник ДУС Сергій Борзов, пост начальника обласної поліції зайняв полковник Іван Іщенко, а новим прокурором області призначено Олександра Бутовича (згідно з чутками, що нині циркулюють, на наступному тижні також очікується призначення нового керівника обласного управління СБУ). Виконавчо-правоохоронна вертикаль таким чином знайшла керівників і може приступати до роботи. У цьому контексті публікуємо звернення ошуканих вкладників, які вимагають вирішити проблеми однієї з найгучніших і заплутаних будівельних афер:

 

«Шановний Сергію Сергійовичу, шановні керівники обласних органів влади та правопорядку!

Ось уже кілька років, як Вінниця перетворилася на рай для будівельної аферистки Вікторії Галицької, яка наживається на горі простих людей. Сотні вінничан втратили свої гроші, у когось зруйнувалися сім'ї, багато загрузли в кредитах, а все це тому, що таке важливе для нашого способу життя питання, як власне житло, стало приводом для нахабного і нестримного злодійства Вікторії, яка веде шикарний спосіб життя за вкрадені у нас останні гроші. У списку проблемних житлових комплексів Вінниці, ЖК «Європейський» і ЖК «Клубний будинок» займають «почесне» місце. Безліч розслідувань не раз і не два підтверджували, що на чолі будівельної мафії стоїть підприємниця і аферистка Вікторія Галицька - людина настільки безсовісна і нахабна, що немов би 90-і роки і не проходили, а до цих пір панують в нашій країні.

Всі наші звернення спочатку до Галицької, а потім до уповноважених державних органів в кращому випадку закінчувалися новою тяганиною. Житловий комплекс, який не тягне навіть на статус традиційної для неї недобудови, є справжнісінькою недобудовою, кошти вкладені в яку, Вікторія цинічно вивела на оплату своїх дорогих перфомансів, невдалих стартапів і на політику. Фактично мова йде про те, що людям навіть заселятися нікуди, але замість будь-яких здорових альтернатив всім незадоволеним пропонують не задавати зайвих запитань і помовчати. За неіснуючі квартири були сплачені досить серйозні суми. Їх теж не хочуть повертати. Це свавілля у виконанні Вікторії Галицької триває давно, а значить, не обійшлася справа і без покровителів, які захищають її від правосуддя.

Доводимо до відома нових керівників обласних підрозділів поліції і прокуратури, що з приводу цієї будівельної афери написано вже понад 350 звернень, але ні по одному з них так і немає належного руху та ефекту. Впевнені, що таке можливо лише тому, що частина привласнених Галицькою наших кровних коштів були нею і її корумпованими покровителями спрямовані на створення юридичних і бюрократичних бар'єрів на шляху законних вимог ошуканих громадян щодо наведення порядку.

Ми, жителі Вінниці, покладаємо великі надії на нову команду і віримо, що та виправдає високу довіру і покаже справжній професіоналізм і принциповість, почавши з самого головного - з наведення порядку і притягнення аферистів до відповідальності. Закликаємо нового губернатора, нового начальника поліції і нового обласного прокурора взяти під особистий контроль звернення громадян за згаданими ЖК, дати їм якнайшвидший хід, пред’явити прізвища чиновників і відповідальних осіб, які покривали горе-будівельницю і аферистку Галицьку, а також проконтролювати всі справи, в основі яких лежить обман пайовиків в будівельній сфері. Таким чином нова команда покаже, що прийшла до влади всерйоз і надовго, що це не тимчасові виконавці і корупціонери, а державні діячі і справжні патріоти, які виступають за процвітання Вінниці.

Віримо, що Вікторію Галицьку за всі її злодійства чекає «житло від держави», тобто в'язниця, в той час як ошукані нею люди отримають свої належні квартири в упорядкованих згідно з підписаними зобов'язаннями комплексах і позбудуться багаторічного щоденного стресу, будуть ростити дітей і робити свій внесок у процвітання всієї України».

 

Зміна обласного керівництва і справді дає надію, що нова команда, яка не обтяжена місцевими заплутаними взаємовідносинами, додасть рішучий імпульс по найбільш наболілим скандальним справам. Вибори, що наближаються, кажуть, що новій команді слід починати свою роботу з високої та правильної ноти, яку від них усіх чекають вінничани. Більш показового прикладу, ніж вирішення будівельно-житлової афери, годі й уявити. Мільйони доларів були отримані незаконним шляхом на вінницьких ЖК і, головне, їх ще можна повернути і направити на вирішення проблем ошуканих пайовиків. Це добре розуміють усі причетні до скандалу, які разом зі зміною команди якось поникли і почали прискорено збирати речі, немов би збираючись покинути область, а може навіть і Україну.