Організатору фінансової піраміди B2B Jewelry повідомлено про підозру у шахрайстві та відмиванні грошей

Новини Вінниці / Організатору фінансової піраміди B2B Jewelry повідомлено про підозру у шахрайстві та відмиванні грошей

Організатору фінансової піраміди та його співучасникам повідомлено про підозру за статтями про шахрайство з фінансовими ресурсами, та відмивання грошей, здобутих злочинним шляхом. Про це йдеться у повідомленні пресслужби на сайті Офісу генерального прокурора 1 вересня. Зазначимо, що раніше силовики згадували фінансову піраміду B2B Jewelry, а очільником компанії є житель Ладижину Вінницької області Микола Гонта.

Організатору фінансової піраміди та його співучасникам повідомлено про підозру за статтями про шахрайство з фінансовими ресурсами, та відмивання грошей, здобутих злочинним шляхом. Про це йдеться у повідомленні пресслужби на сайті Офісу генерального прокурора 1 вересня. Зазначимо, що раніше силовики згадували фінансову піраміду B2B Jewelry, а очільником компанії є житель Ладижина Вінницької області Микола Гонта.

Нагадаємо, що після хвилі інформаційних повідомлень про проведення серії обшуків в офісах В2В Jewerly, яку в СБУ відкрито назвали фінансовою пірамідою, вкладників більше бентежило, чи чекати їм обіцяних «кешбеків». Ладижинський бізнесмен, засновник компанії Микола Гонта у YouTube опублікував відеозвернення до клієнтів, в якому закликав не довіряти всьому, що пишуть. У зверненні наголос він зробив на роботі мережі магазинів, що пропонують прикраси.

Обшуки та блокування рахунків компанії є наслідком розслідування силовиків. На повідомлення про слідчі дії вкладники фінансово-ювелірної компанії відреагували доволі неоднозначно. У закритих групах вони обговорювали подальші плани. Деякі втомилися чекати виплат, а інші відверто агітували вкладати кошти саме зараз, адже банківські рахунки «через тиждень розблокують».

Наразі в ОГП прямо не вказали, про яку саме піраміду йде мова, однак обставини її діяльності дивним чином збігаються з попереднім повідомленням від СБУ.

«За даними слідства, до організації фінансової піраміди причетні понад 20 осіб та задіяні більше 100 підконтрольних юридичних осіб. Учасниками злочинної схеми здійснювався збір грошових коштів громадян, у тому числі з використанням банківських рахунків благодійної організації, з метою нібито інвестування в нефінансову установу для отримання надвідсотків. В подальшому вони заволодівали цими коштами у шахрайський спосіб», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відзначили, що піраміду «розкручували» за допомогою потужної рекламної кампанії, аби затягнути до неї якомога більше українців без досвіду інвестування та з низьким рівнем фінансової грамотності.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Макс Мельник

2 вересня, 2020