Операція «Феодосія»: разом з кораблем знищено цінний вантаж «Шахедів», а партнери побачили у дії результат роботи українських Повітряних сил

Новини Вінниці / Операція «Феодосія»: разом з кораблем знищено цінний вантаж «Шахедів», а партнери побачили у дії результат роботи українських Повітряних сил

Знищення великого десантного корабля «Новочеркаськ» у порту Феодосії ударом з тактичної авіації крилатими ракетами Storm Shadow досягнуто декілька цілей. З одного боку знищено судно та цінний вантаж, з іншого – партнерам Україна довела, що здатна суттєво та ефективно зменшувати військовий потенціал ворога. Якщо били по кораблю, то перед розвантаженням, щоб одразу «відмінусувати» снаряди чи «Шахеди», які той перевозив.

Версію із «Шахедами» на борту вважають робочою, адже поруч з Феодосією розташований полігон миса Чауда, звідки майже щоночі запускають БпЛА. Експерти відзначають, що сила вибуху може свідчити про детонацію на кораблі саме «небезпечного» вантажу.

Реакція від партнерів надійшла миттєво. Так,  міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс у соцмережі X підкреслив, що «помиляються ті, хто вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут».

«Вони не помітили, що за останні чотири місяці було знищено 20% російського Чорноморського флоту. Домінування Росії в Чорному морі зараз поставлене під сумнів, і нова Коаліція морських можливостей під керівництвом Великої Британії і Норвегії допомагає Україні перемагати на морі», – написав Шаппс.

Фактично генерал відповів скептикам, які казали про «втому» заходу від війни. Вони бачуть бажаний результат. Умовна операція «Феодосія» довела, що у ЗСУ послідовно зменшують потенціал росіян, тому є сенс і надалі мілітаризувати українських воїнів. Тож є як військова, так і політична складові цієї операції.

А що росіяни? Попри розкидані по місту уламки корабля Шойгу доводив, що в того "незначні ушкодження", а тим часом у Феодосії шукають партизанів, які здали час і місце заходу «Новочеркаська» у порт.

Олег Верлан

26 грудня, 2023